VadeVi
La 15ª Festa de la Verema del Bages ret homenatge al patrimoni vitivinícola

La Festa de la Verema del Bages ha celebrat la quinzena edició, que s’ha convertit en un homenatge al patrimoni i la tradició vinícola de la comarca. Tot començava el divendres 1 d’octubre amb la inauguració oficial a la Fundació Alícia de Món Sant Benet, on el cuiner i investigador Jaume Biarnés va dinamitzar la inauguració amb un taller didàctic que va fer tastar diversos productes elaborats amb vi.

El dissabte un públic fidel omplia la sala Dos de Gener del Complex Cultural Cal Sitges d’Artés, amb l’assistència d’Antoni Castellana, secretari segon de la mesa del Parlament de Catalunya. Fins a 470 persones varen degustar un menú suculent presidit per les mongetes de Castellfollit del Boix i els vins i caves de la DO Pla de Bages.

Al Pavelló, el dissabte, la música del grup musical Gossos amb dos concerts: un per la tarda per al públic infantil, i al vespre, juntament amb Feliu Ventura, per a un públic més adult.

I el diumenge el casc antic d’Artés es despertava amb esperit de festa, una diada que transcorre entre la demostració de vells oficis, les parades d’artesania i producte naturals, l’animació i l’olor i el gust del vi i el cava a la plaça vella. Entre les autoritats presents, el director General d’Incavi Oriol Guevara i la Cònsul General Adjunta de la República Popular Xina a Barcelona Li Yanjun, a més de l’alcalde de Barcelona Jordi Hereu, recordant el personatge de la sèrie Polònia.

Va haver-hi de tot una mica: espectacles, música i teatre, baixades a la vinya amb el tractor seguides de la popular aixafada de raïm, on els nens i les autoritats en són els protagonistes, per a procedir a l’artesanal taller del most on es varen omplir 340 ampolles, la 11a. trobada d’intercanvi de plaques de cava que va durar tot el matí del diumenge, el pa amb vi i sucre que ens recorda moments d’infantesa, els mossecs de verema preparats per a l’ocasió, l’exposició de fotografia del 6è concurs de fotografia, l’exposició de maquetes de pedra seca de l’artesà Antonio Tenllado, i el 7è concurs de fotografia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa