La Guia de Vins de Catalunya arriba a la seva tercera edició. I els seus responsables van pensar que ja era hora de celebrar-ho. Com fer-ho? Amb la Iª Festa dels Millors Vins Catalans.

La nova Guia, que sortirà a la venda el proper 16 de desembre, coincidint amb la Festa, és plena de novetats, entre les quals destacar una Llista amb els 112 millors vins de Catalunya. Tots aquests vins i caves tenen una puntuació superior a 9,40. També s’ha calculat la nota mitjana de cada celler i les notes mitjanes del tots els vins de cada DO.

Diu la Sílvia Naranjo que “la Festa dels Millors vins de Catalunya es prepara com un esdeveniment que vol ensenyar a tota la societat catalana, per mitjà de la premsa, ràdio, Internet, i si és possible TV, la qualitat dels nostres vins. I, sobre tot, d’una vegada per totes, on es localitza aquesta. Es una manera de fomentar el consum de vi i cava català per aquestes dates nadalenques i per fer que el vi català es converteixi en la primera opció de compra dels catalans”.

La seva intenció és repetir la mateixa festa, amb els guanyadors de cada any. “Hi haurà qui es mantindrà perquè treballa sempre amb la mateixa qualitat, i hi haurà qui assoleixi el nivell un any perquè l’enòleg o la collita li han fet estar allà. El que volem és fer veure a tothom que el vi a Catalunya no sempre és qüestió de les marques que sempre llueixen quan es parla de grans vins, sinó que hi ha lloc per a més esperits a l’hora de fer vi: des de la massificació, que hi és, fins al sistema cooperatiu de producció, que té nou representants entre els 70 cellers que participen a l’esdeveniment”.

L’acte de presentació de l’edició 2011 de la Guia de vins de Catalunya –Tast a cegues- tindrà lloc el 16 de desembre de 2010, a la una de la tarda, a l’Hotel Barceló Sants de Barcelona. Al mateix acte es procedirà a revelar la llista dels 110 millors vins d’aquesta anyada, que es podran tastar fins a les 19 de la tarda. És imprescindible confirmar l’assistència als telèfons 691 658 192 – 685 536 507, o via mail cellers@guiadevinsdecatalunya.com.


Portada Guia de Vins

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa