VadeVi
La 25a Mostra del Vi de l’Empordà tanca les portes després de servir més de 60.000 tastets

La 25a Mostra del Vi de l’Empordà ha tancat les portes a la Rambla de Figueres després de tres dies i mig de fira en què s’han servit més de 60.000 tastets de copes de vins, caves i tapes per part dels 20 cellers de la DO Empordà i 10 empreses de restauració participants a la mostra. “La veritat és que estem molt contents per la resposta del públic. La Mostra ha estat animada tots els dies i especialment durant la Diada, en què la Rambla era una riuada de gent”, ha confirmat el cap de l’àrea de Promoció de Figueres, Salvador Torres.

Pel que fa a la procedència del visitant d’aquesta Mostra del Vi, el cap de l’àrea de Promoció de Figueres ha reconegut que ha estat d’allò més heterogènia però amb majoria de gent de la comarca i rodalies, que fa anys que coneixen la seva existència. “Lògicament hi ha molta gent de l’Alt Empordà però també sorprèn la gran afluència de visitant francès, no sabem si perquè encara està de vacances o per la relativa proximitat”, ha assenyalat Torres, que també ha parlat del nombrós públic de Barcelona i l’àrea metropolitana que es va apropar durant l’Onze de Setembre. De cara a l’any vinent, poques són les millores que es poden oferir ja que l’espai de la Rambla de Figueres ja està ple amb els actuals 30 expositors.

“Enguany hem millorat en el sentit d’oferir més tapes d’alimentació per fer de coixí entre copa i copa”, ha explicat el regidor figuerenc. “De moment, hi ha sis estands que ofereixen aquestes tapes i creiem que ja cobrim la demanada però si se n’hi afegís algun altre de cara a la propera edició tampoc sobraria”, ha reflexionat Torres, que creu que els 20 cellers de la DO Empordà presents a la mostra es mostren “satisfets” dels resultats d’aquesta 25a Mostra del Vi de l’Empordà. “Ens confirmem que es tracta d’un gran aparador més que un negoci. He parlat amb tots ells i estan contents perquè, si hi ha gent tastant i degustant, vol dir que hi ha interès”, ha finalitzat Torres.

Música i Vins de l’Empordà
Salvador Torres també ha destacat l’èxit de la iniciativa del Maridatge Música-Vins de l’Empordà: 20 concerts de música en directe amb degustació de vi inclosa. “Calculem que unes 1.000 persones hauran passat per tots aquests concerts que s’han celebrat en diversos espais insòlits de la nostra ciutat com el Museu del Joguet, la Biblioteca Fages de Climent, l’Hotel Duran, l’Arxiu Comarcal, la Cate o la plaça de les Patates”, ha enumerat Torres. “Els estils de música han estat d’allò més variats, des de boleros fins a música clàssica passant pel jazz, la rumba, el folk, el soul o la cançó de taverna, i s’ha intentat trobat un de vi adient per a cada concert i tipus de música”, ha comentat el cap de l’àrea de Promoció de l’Ajuntament de Figueres. “Així volem demostrar a la gent que sempre es pot gaudir tranquil·lament d’una copa de vi i no cal recórrer a altres tipus de begudes”, ha ironitzat Torres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa