VadeVi
La 5 Fira DOTA rellançarà la marca de qualitat Garnatxa Blanca

Batea acollirà aquest diumenge 10 d’abril la 5é edició de la Fira de la Denominació d’Origen Terra Alta. Com cada any, la Mostra de Vins servirà per donar a conèixer els vins de la darrera collita, la 2010, encara pendent de qualificació. Seran 21 expositors els que oferiran degustacions i la venda directa de vins protegits.

El president de la Cambra de Reus, Isaac Sanromà, serà l’encarregat d’inaugurar la fira, que es realitza al Pavelló Esportiu Municipal de Batea. El Consell regulador de la DOTA vol reconèixer, d’aquesta manera, l’activitat de suport que ha realitzat durant els últims anys en l’àmbit de la promoció del sector vitivinícola del territori. Una activitat que ha generat iniciatives de la transcendència de l’Associació del País del Vi o de la fira Reus Viu el Vi.

La Fira DOTA 2011 també servirà per recolzar el llançament del Terra Alta Garnatxa blanca a peu de territori. Es preveu que fins a 8 expositors presentin els vins blancs monovarietals de garnatxa blanca, que des d’aquesta primavera gaudeixen del reconeixement d’un distintiu de garantia específic, acreditatiu d’un nivell superior de qualitat i singularitat.

La nova edició de la Fira i el Pla Estratègic entorn la garnatxa blanca han donat peu al Consell Regulador a impulsar la creació dels Premis Terra Alta Garnatxa blanca, iniciativa que vol reconèixer la tasca de diverses persones envers els valors associats als exclusius vins blancs que reconeix el nou segell.

La primera edició atorgarà un total de 10 reconeixements: 1 premi “Terra Alta Garnatxa blanca” al coneixement, foment i divulgació tècnica de la Garnatxa blanca i 9 premis “Onofre Català” en reconeixement a la titularitat de vinyes velles de garnatxa blanca arreu de la zona de producció. El nom d’aquest darrer guardó fa honor al testimoni històric del bateà Onofre Català, qui fou rector de Gandesa i que segons consta, l’any 1647 va replantar una vella vinya de Malvasia per una de Vernatxa.

El Pavelló Poliesportiu Municipal de Batea obrirà les portes al públic a les 11 del matí d’aquest diumenge. L’entrada serà lliure i el tiquet de 5 degustacions amb copa de cristall inclosa costarà 8 Euros. L’acte d’inauguració estarà presidit per Isaac Sanromà, president de la Cambra de Comerç de Reus, i tindrà lloc a les 12 del migdia, moment en que també es faran públics i s’entregaran els 1rs premis Terra Alta Garnatxa blanca.


Cartell Fira DOTA 2011 FOTO: DO TERRA ALTA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa