El proper diumenge 27 de febrer les poblacions de Salitja i Sant Dalmai (La Selva) celebren la 14ª edició de la Fira-Festa de la Botifarra Dolça, producte molt arrelat a la comarca. El cartell presenta un pagès que beu vi en porró damunt d’un ruc. Durant tot el dia hi haurà fira i presentació de productes i la 9a visita guiada al volcà de la Crosa, i l’11è concurs de coques de botifarra dolça.

El dissabte 26 de febrer es farà la 2a Nit Gastronòmica de la Botifarra Dolça i el Cava al pavelló de Sant Dalmai, amb la col·laboració de Germà Coenders i Les Cuineres de Salitja.

Durant la mateixa setmana i cap de setmana anterior se celebraran les Jornades gastronòmiques de la botifarra dolça als restaurants col·laboradors.

Gsatroteca.cat recorda que antigament la botifarra dolça era un dels embotits que s’elaborava a les cases de pagès de l’Empordà durant la matança del porc. Actualment és bàsicament un producte de cansaladeria d’alt contingut calòric, elaborat durant tot l’any. Actualment intervenen en l’elaboració d’aquest embotit: carn magra crua de porc, sucre, pell de llimona, sal i opcionalment canyella. En resulta una botifarra rosada i molt lluent quan és crua, i d’un color rosat-grisós quan es deixa assecar. Es tendeix a consumir-la més aviat seca, tot i que les preparacions amb la botifarra crua encara es mantenen: confitada amb poma, a la brasa, fregida,


Cartell de la Festa de la botifarra dolça

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa