En Jordi Grau i Dillet, que n’és el director general, ens explica que hi ha dies d’agost en què per la botiga arriben a passar-hi més de mil clients. Tot i això, el volum de negoci se centra en la distribució, que representa el 90% del total.

La botiga actual, de 1.200 m2, la van inaugurar el 2003 i al mateix edifici hi ha el magatzem de 8.000m2 i el magatzem climatitzat amb 1.100 m2 més. Aquesta empresa és estrictament familiar i al costat de Jordi Grau hi ha la seva dona, Dolors Segarra, i els seus fills: Jordi, que és químic i enòleg, i Sergi, que s’ha format a Esade.
[[frase]]
Pel que fa als clients, en estar en una zona molt turística n’hi ha tant de la comarca com de pas. Per als estrangers ofereixen la modalitat, molt exitosa, de deixar-los tastar els vins, preparar-los la comanda i enviar-la per agència als seus països d’origen. En Jordi Grau ens comenta que fan enviaments a llocs tan llunyans com Lituània, Suècia i el Japó. Molts d’aquests clients els fan més comandes directament des dels seus països.

Els vins que més venen són catalans, que representen aproximadament un 55% de les ampolles que despatxen i, d’entre els catalans, lògicament els més venuts són els empordanesos.

Disposen d’una sala de tast espectacular, per a setze persones, on imparteixen cursos i es fan presentacions de vins, i a la botiga hi ha un bar vinateria on es pot consumir vi a copes o, si es vol una ampolla sencera, qualsevol de les més de 8.500 referències que hi ha a la botiga. En total, venen uns 12 milions d’ampolles a l’any, un 40% de les quals són de vi i la resta de licors variats. L’estoc total d’ampolles de l’empresa, sumant les de la botiga i les del magatzem de distribució, és de més de 8 milions. El pròxim pas és la venda per internet.

Quan preguntem a Jordi Grau per la crisi, ens comenta que com que la gent surt menys a menjar fora de casa, venen més a la botiga, i que ja estan preparant una ampliació del local de 300 m2 més.


Jordi Grau, Dolors Segarra i els seus fills Jordi i Sergi FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa