VadeVi
La Campanya de la Verema de l’Alt Penedès va permetre 1.253 contractacions

El Servei de Foment de l’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca ha lliurat a les entitats participants, la memòria de la Campanya de la Verema de l’Alt Penedès 2010
Aquesta memòria constitueix el recull de les dades més significatives i les valoracions de la campanya, que realitzen les mateixes entitats que formen part de la Comissió de la Verema.

El tinent d’alcalde i regidor de Foment de l’Ocupació, Raimon Gusi, valoració el desenvolupament de la campanya, en consonància amb les apreciacions presentades per les entitats a la memòria.

Al llarg de la Campanya de la Verema 2010 desenvolupada de l’1 al 24 de setembre del 2010, segons les dades del Servei d’Ocupació de Catalunya, es van registrar un total de 1.253 contractacions realitzades des de les oficines del SOC i l’Oficina Mòbil de contractació que posa a l’abast de diferents municipis, l’Associació de Viticultors del Penedès i Agroxarxa, S.L.

Des del Punt d’Acollida i d’Informació que es va posar a disposició dels veremadors i els pagesos, es van atendre un total de 293 persones, un nombre de persones ateses semblant al dels anys 2004 fins al 2007. Als anys 2008 i 2009 aquesta xifra estava entre els 500 i 550. Majoritàriament s’ha atès homes de 26 a 45 anys.

Des del Punt d’Atenció Social es van atendre un total de 85 persones i es van fer 243 atencions, tramitant vals d’entrepà i beguda (209), vals d’estada a una pensió (66) i bitllets de tren (36).

El servei de mediació cultural va atendre un total de 283 persones de 29 nacionalitats diferents, registrant més atencions respecte l’any anterior pel que fa a aquest servei concret.

Tots els serveis de la campanya van tenir major afluència d’atencions les primeres setmanes de la Campanya i cal destacar la valoració positiva realitzada pels diferents agents participants a la Comissió de la Verema, comissió que impulsa i coordina l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i que representa els tres sectors involucrats: els sindicats de treballadors, les organitzacions agràries i l’administració pública.


Un temporer treballa en la verema, a l’Alt Penedès FOTO: ROBERT RAMOS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa