La casa Sotheby’s subhastarà l’estoc de vins del Bulli a l’abril

El preu estimat del fons és d'entre 1,1 i 1,6 milions d'euros i els beneficis aniran destinats al projecte del BulliFoundation

El restaurant El Bulli va tancar portes l’estiu passat. Foto: Mireia Recasens / ACN

La casa de subhastes Sotheby’s vendrà el fons de celler del restaurant El Bulli en dues vendes que es faran a Hong Kong i a Nova York el pròxim mes d’abril. L’estoc de vins del restaurant de Roses (Alt Empordà) està format per un total de 8.807 ampolles que Ferran Adrià i Juli Soler han acumulat al llarg dels 27 anys de trajectòria al capdavant del restaurant, que va tancar les seves portes l’estiu passat. La primera venda es farà el 3 d’abril a Hong Kong i el 26 del mateix mes tindrà lloc la segona a Nova York. El preu estimat del fons és d’entre 1,1 i 1,6 milions d’euros i els beneficis aniran destinats al projecte del BulliFoundation, que obrirà portes el 2014. El que va ser considerat el millor restaurant del món fins a cinc vegades va tancar les portes l’estiu passat.

Algunes de les ampolles que se subhastaran estan etiquetades especialment per al restaurant. Entre el fons de celler hi ha unes 2.000 ampolles de vins de l’Estat espanyol, amb un preu estimat d’entre 200.000 i 300.000 dòlars. Entre aquestes destaquen prop de 100 ampolles i sis collites diferents de Vega Sicília ‘Unico’ -des del 1987 al 1996- o nou collites diferents i 157 ampolles de Pingus.

El xef Ferran Adrià ha destacat que els vins del Bulli constitueixen una col·lecció “única i excepcional”, que ha estat creada i desenvolupada per Juli Soler i l’equip de sommeliers del restaurant (Agustí Peris, Eloi Sànchez, Isabelle Brunet, Lucas Payà, David Seijas i Ferran Centelles). Adrià també ha recordat que van prendre la decisió de vendre els vins i destinar els diners “d’aquesta col·lecció tant personal i especial” per ajudar a impulsar “l’èxit del llançament de la BulliFoundation”.

L’encarregada del Departament de Vi Internacional de la casa Sotheby’s, Serena Sutcliffe M.W., remarcava en un comunicat que estaven “encantats” d’oferir aquests vins en subhasta. “Així els col·leccionistes de tot el món podran compartir una part de l’encant de el Bulli”, ha destacat.

Nou comentari