La Conca 5.1 és un projecte impulsat per dos joves de la Conca de Barberà. Leandre Romeu i Josep Saperes estan entrevistant tots els agents implicats en la dinamització econòmica del sector del vi i l’enoturisme a la comarca.

El número cinc fa referència als cinc pilars fonamentals de l’economia del sector: els cellers i les cooperatives, les cases de turisme rural i els allotjaments, els restaurants, els petits productors alimentaris i artesanals, i les institucions públiques. El número u fa referència a la societat en general, especialment a la gent que viu a la Conca de Barberà, que ha de creure i implicar-se en un projecte de dinamització econòmica de la comarca.

Cada dijous fan dos entrevistes en profunditat a personatges destacats d’aquests sectors, i les enregistren amb la col·laboració de Ràdio Montblanc i Veu Jove de Montblanc. Segueixen un mateix qüestionari estructurat, que facilita l’anàlisi, identificant les debilitats, les fortaleses, les amenaces i les oportunitats, i ha de servir de base per al disseny d’un pla estratègic per al creixement de la comarca, centrant la mirada en el sector vitivinícola i en les seves ramificacions a la vessant enoturística.

Les entrevistes les pengen puntualment al seu blog http://laconca51.blogspot.com, i ja estan contrastant les primeres conclusions amb diferents experts en els sectors del vi i l’enoturisme.Quan acabin amb el treball de camp, tot el material es recopilarà en un dossier amb les dades bàsiques i les principals conclusions. I es farà públic a finals d’aquest estiu a través d’un reportatge audiovisual en forma de documental.


El centre d’enoturisme se situarà en una torre medieval FOTO: DO CONCA DE BARBERÀ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa