La Confraria dels Vins del Bages va reunir 240 persones a la Torre Busquet de Manresa per a fer el tradicional tast de nous vins de la DO, els que els cellers treuen al mercat enguany.
És un dels actes més esperats de l’entitat i potser un dels tastos que més raó de ser li dóna pel que suposa de promoció i enaltiment de les referències de la comarca.

“La DO Pla de Bages creix. I ho fa en vins, fruit de la feina de viticultors i productor. Alguns provenen dels cellers de tota la vida. Altres, d’empreses emprenedores que estimen aquest món i que es llencen a crear”, escriu la Confraria. Molts dels vins que es van tastar pertanyien a l’anyada 2010, difícil en general. Un any amb alta pluviometria al final de la campanya, que ha comportat que les varietats més tardanes en patissin les conseqüències.

Però els assistents al tast, entre ells els presidents del Consell Regulador de la DO Pla de Bages, Valentí Roqueta, i de la Confraria, Robert Martí, també van poder tastar vins del 2009 i del 2007. Tots ells pertanyents als 10 cellers de vins de la DO Pla de Bages i a un dels de la DO Cava.

L’acte va servir per a presentar públicament el cartell de la propera Festa de la Verema del Bages, de la qual la Confraria n’és membre de la comissió organitzadora. La 16a edició de la Festa de la Verema es celebrarà a Artés el cap de setmana del 1 i 2 d’octubre.


Cartell de la Festa de la Verema del Bages FOTO: CONFRARIA DE VINS DEL BAGES

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa