VadeVi
La Confraria del Cava dóna el tret de sortida a la 9a Cursa País del Cava

Ser més solidaris. Aquest és l’objectiu que s’han marcat la Confraria del Cava i l’empresa Octagon Esedos per a la novena edició de la Cursa Solidària País del Cava, que se celebrarà el pròxim diumenge 25 d’octubre.

L’activitat s’ha presentat aquest matí a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, amb la presència del president de la Confraria del Cava, Antoni de la Rosa i Torelló, del regidor de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, del conseller comarcal d’Esports, Raúl Casado, del conseller comarcal de Turisme, Sergi Vallès, de Santi Soler, d’Octagon Esedos i de Francesc Osuna, director tècnic de la cursa.

Com l’any passat, tant la Confraria del Cava com Octagon Esedos s’han marcat per aquesta novena edició l’ambiciosa fita d’arribar als 2.000 corredors, els mateixos que van participar en aquesta iniciativa ara fa quatre anys. Al 2014, la cursa va recollir més de 13.000 euros per la Marató de TV3, gràcies a les 1.300 persones que van participar-hi. Aquesta fundació será també enguany l’entitat beneficiària del que es recapti amb la iniciativa, i destinarà els fons que rebi a la investigació de les malalties metabòliques. Durant els vuit anys que s’ha dut a terme la carrera, la Cursa Solidària País del Cava ha aplegat més de 80.000 euros per la Marató de TV3.

L’hora de sortida seran les 10 del matí, i el punt d’inici la rambla Nostra Senyora de Vilafranca del Penedès. La cursa recorrerà els poc més de 13 quilòmetres que separen la capital de l’Alt Penedès de Sant Sadurní d’Anoia. Com és habitual, mantenint el caràcter familiar de la iniciativa –un dels trets diferencials de l’activitat-, està previst que es pugui cobrir aquesta distància amb un màxim de 3 hores. També enguany hi haurà tres punts d’avituallament durant el trajecte, que s’ubicaran als municipis d’Avinyonet del Penedès, Subirats (davant del restaurant Sol i Vi) i Sant Sadurní.

Per aquesta novena edició es manté el servei de bus que traslladarà gratuïtament els corredors que es vulguin desplaçar des de Sant Sadurní fins a Vilafranca, per prendre part en la sortida, com els que vulguin tornar a la capital penedesenca un cop finalitzada l’activitat. També es mantenen els serveis de dutxa i vestidors, que s’instal·laran a la zona esportiva de Sant Sadurní, i el de fisioterapeuta, que s’oferirà en col·laboració amb Serveis Mèdics Penedès.

El preu per a inscriure’s a la cursa és de 10 euros, que es destinaran íntegrament a la Marató de TV3. Els que hi vulguin participar ho podran fer apuntant-se a la pàgina web www.runedia.com o a la de la Confraria del Cava. Les inscripcions es tancaran el 21 d’octubre. Els corredors podran passar a buscar els seus dorsals a la seu del Patronat de Turisme de Sant Sadurní, el divendres 23 d’octubre, i un dia després a la seu d’enoturismePenedès a Vilafranca, i en una carpa que s’ubicarà a la rambla Sant Francesc, davant del Casino. El mateix dia de la cursa es repartirán els que quedin.

Reconeixements per tothom

A més del premi habitual, que entrega a l’home i la dona més ràpids el seu pes en cava, aquest any també es manté el Memorial Pitu Cols, membre destacat de la Confraria del Cava durant 24 anys que va morir l’any 2012. Aquest premi, patrocinat pel també confrare de l’entitat, Tomàs Salvador, guardonarà el participant més jove i el més veterà de la cursa. Segueix un any més el Premi Avinyonet del Penedès i el Premi Subirats.

Els que ho vulguin podran comprar per 6 euros la samarreta de la cursa a la mateixa pàgina web on es faran les inscripcions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa