La Confraria del Cava recull més de 23.000 euros a benefici de Càritas

Més de 400 persones assisteixen al Sopar Solidari, que es va celebrar dissabte al vespre a la sala oval del MNAC

Més de 400 persones van assistir al sopar solidari de la confraria del cava al MNAC. Foto: VADEVI.cat

La Confraria del Cava Sant Sadurní va celebrar disssabte al vespre, a la sala oval del MNAC, el Sopar Solidari del Cava. Més de 400 persones van asistir a aquest acte que s’havia organitzat per recollir fons a benefici de Càritas. La Confraria va acon seguir amb èxit aquest objectiu, recollint més de 23.000 euros per ajudar l’ONG a desenvolupar la seva tasca humanitària.

El cardenal de Barcelona, i president de Càritas, Lluís Martínez Sistach, va recollir de mans de Pere Bonet, president de la Confraria del Cava, el xec amb els fons, i va recordar que cada vegada son més les persones que necessiten l’ajuda de Càritas. El cardenal va agraïr la “bondat i la generositat” de la Confraria, i va reconèixer que accions com el Sopar Solidari fan tenir “esperança de cara al futur”. Per la seva banda, Pere Bonet, va destacar la tasca de la ONG, “una feina que es fa de manera excel·lent i discreta”, va dir. També va remarcar el caràcter solidari del sector del cava, un sector que amb actes com el d’ahir “vol tornar a la societat, tot el que ens dona”.

El Sopar Solidari del Cava va comptar amb la presència de destacades presonalitats de la societat catalana, com el bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés; el president del Consell Regulador del Cava, Gustau Garcia Guillamet; el senador, Jordi Vilajoana; la representant de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos; el director executiu territorial de CaixaBank, Jordi Nicolau, o els alcaldes de Sant Sadurní d’Anoia i Subirats, Josep Maria Ribas i Pere Pons. També hi va assistir l’alcalde del Pla del Pened del Consorci de Promoció Turística del Penedès, Santiago Soler.

A l’acte també hi van assistir la periodista televisiva, Txe Arana, i el jugador del F.C. Barcelona, Thiago Alcántara, que van ser els protagonistas d’un dels instants més amens de la vetllada, el sortieg dels regals. Alcántara va ser la ‘mà innocent’ que va treure les boles amb el número dels guanyadors dels premis. Es van sortejar cafeteres del grup Cafès Novell, llibres de Martí Gironell, joies d’Swarovski, sessions de perruqueria de Llongueras i lots de copes Riedel. El sopar també comptar amb l’actuació de la Coral Sant Sadurní, que va cloure l’acte interpretant l’himne de la Confraria.

Col·laboradors

Les caves solidàries que van col·laborar amb aquesta iniciativa van ser Blancher, Codorniu, Freixenet, Gramona, Juvé i Camps, Llopart, Mascaró, Masolivé, Mas Tinell, Montmarçal, Nadal, Pere Ventura, Recaredo, Segura Viudas, Torelló, i Vilarnau. Altres empreses i personalitats solidàries que s’han implicat amb aquest acte són l’Acadèmia Tastavins del Penedès Sant Humbert, Airolo Catering, Ca l’Arseni, Cafès Novell, Caixabank, Decordal, Dismol Masquefa, Establiments Domingo, Focus, Grupo Petit, J. Vigas, Jordi Rollan, Maquinària Moderna, Marc Martí, Pilarín Bayés, Riedel, Xocolates Simon Coll, Vichy Catalán i Vidrala.

Altres col·laboradors que hi va haver van ser Agustí Torelló Mata, Giró Ribot, Montferrant, Oriol Rossell, Parató, Roger Goulart, Sumarroca, Vallformosa, la Coral Sant Sadurní, Fco. Oller, Hillsa, Hite, Llongueres Vilafranca (Teresa Domingo), Martí Gironell, Sabat Lligats Metàl·lics, Swarosky, Teasa i Txe Arana.

Nou comentari