El mercat del vi de la Terra Illa de Menorca -11 productors de raïm i set cellers- es redueix al territori menorquí. Tanmateix, es fan esforços per arribar a nous clients. “El nostre mercat és local, tot i tenir algunes vendes a França però en petites proporcions. Ara estem treballant per comptar amb el suport de l’Administració catalana i poder entrar amb els nostres vins a Catalunya”, assegura a Gastroteca.cat Lluís Casals, president de l’Associació de Productors de Vins de Menorca. El dirigent recorda que els productes autòctons encara no es valoren prou. Els vins de les Illes són uns dels grans desconeguts de la població catalana, poc coneixedora de l’existència de cellers que fan vins de qualitat.
L’any 2010, la superfície de vinya inscrita per produir raïm destinat a elaborar vi de la Terra Illa de Menorca es va incrementar un 14,7% i va assolir un total de 30,22 hectàrees, informa Gastroteca.cat. “Per una banda s’han incorporat nous productors i, per l’altra, aquests han produït més”, argumenta Lluís Casals. Pel que fa a quilos de raïm, la desena de viticultors inscrits en la Indicació Geogràfica menorquina van produir-ne 124.991 quilos, un 8,6% més que el 2009; i pel que fa a ampolles de vi l’increment ha estat del 14%: de 98.800 s’ha passat a 112.800. La majoria de varietats són de vins negres i sobretot de merlot i cabernet sauvignon.