VadeVi
La cooperativa agrícola de Corbera d’Ebre celebra el 50è aniversari

La cooperativa Agrícola de Corbera del Ebre (Tarragona) ha celebrat aquest cap de setmana el seu 50 aniversari en un acte al qual hi han assistit prop de 500 persones, segons han explicat fonts de la mateixa cooperativa. L’acte ha estat presidit pel conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena i hi han participat el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Gené i el el director dels Serveis Territorials del DAR a les Terres de l’Ebre, Antoni España.

En motiu de la celebració, s’ha fet una jornada de portes obertes i l’entrega de plaques commemoratives als antics presidents i consells rectors als que la junta rectora de la cooperació i el seu president, Josep Pere Colat, ha volgut homenatjar ja que es tracta del “conjunt d’homes i dones del municipi que van aixecar la cooperativa des del no res”, després que el poble quedés arrassat per la guerra civil.

La cooperativa, que produeix uns quatre milions de quilos de raïm anuals, és una de les principals elaboradores de la comarca de la DO Terra Alta. També produeix 300.000 kg d’olives i 300.000 kg d’ametlla. Està associada a la Unió Corporació Alimentària, que també presideix Josep Pere Colat que és, a més, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.


El conseller d’Agricultura Joaquim Llena durant la visita al celler de la Cooperativa de Corbera d’Ebre FOTO: DAR

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa