VadeVi
La Cooperativa d’Artés prova de recuperar-se després d’esfondrar-se el sostre
  • CA

Eren dos quarts de sis de la matinada de dijous quan el sostre de la Cooperativa d’Artès es va esfondrar. El fet que fos aquesta hora ha permès que no s’hagin de lamentar danys personals però les pèrdues materials són molt importants.

La resta de l’estructura de l’edifici està assegurada i l’elaboració de vi no s’ha vist compromesa. Així i tot ha estat un “gran ensurt i un trasbals molt important” assegura Anna Berenguer, una de les responsable de la cooperativa.

La cooperativa es va fundar l’any 1908, però la part que s’ha esfondrat és de 1935 i en principi la causa no estaria en l’estructura de l’edifici sinó en l’estabilitat d’un pilar.

Tot i que encara s’està investigant i és molt d’hora per treure conclusions, la inestabilitat del pilar, que en el moment de caure ha arrossegat un dels encavallats i l’ha fet caure, podria haver-la provocat una fuita d’aigua de molt de temps que hauria malmès el terreny on es sustentava.

D’entrada un cotxe de la cooperativa ha quedat en molt mal estat ja que el pilar li ha caigut a sobre. La part on s’ha esfondrat el sostre és la que acollia les oficines del celler que ja s’han habilitat a un altre lloc i l’exposició del centenari, on hi havia entre d’altres maquinària antiga recuperada.

Algunes entitats de la zona s’estan mobilitzant per tal de donar suport econòmic a la cooperativa, mentre des del mateix celler, estudien la possibilitat de fer alguna mena de campanya de crowdfunding per aconseguir recursos que els permetin seguir endavant.

És per això que no descarten en la proera verema elaborar una edició especial d’algun dels seus vins per tal e compensar els que els donin suport.

De moment han rebut moltes mostres de suport per part de particulars i administracions i tots aquells que d’alguna manera vulguin donar una mà a la Cooperativa d’Artès en la seva recuperació econòmica s’hi poden posar en contacte a través del seu telèfon 938 30 53 25938 30 53 25 i del web www.cavesartium.com

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa