Falset-Marçà ha programat a partir de divendres un ampli ventall d’actes amb motiu de la 16a edició de la Fira del Vi, entre els quals destaquen dos tastos amb lectures de novel·la negra. A la sala de bótes del celler, una desena d’autors del llibre de relats “Un riu de crims” llegiran fragments de l’obra mentre en paral·lel es fa un tast de l’Ètim Old Vines Grenache 2007. L’activitat s’organitza en col·laboració amb el Centre Quim Soler i March Editor. En línia amb aquesta iniciativa, durant tots els dies de la fira es tornaran a fer visites teatralitzades gratuïtes al celler cooperatiu modernista, però enguany estaran envoltades de misteri i sorpreses inquietants.
La Cooperativa també oferirà tres exposicions estretament vinculades amb el món del vi i el patrimoni cultural. Les dues mostres fotogràfiques “Monuments del Territori”, d’Anton Briansó i Ramon Cornadó, són una mirada als monuments més emblemàtics de la demarcació i estan comissariades pel Departament de Cultura de la Generalitat a Tarragona. L’exposició gràfica “Veure vi”, d’Isabel Sabaté, és una col·lecció de gravats per interpretar el beure en el veure, i també té el suport del Centre Quim Soler.
Durant la Fira del Vi, es posarà a disposició dels socis i els visitants un punt de trobada denominat “Cafè del soci”, on els membres de la junta informaran de l’activitat i dels projectes en un ambient distès. Les activitats programades per la Cooperativa Falset Marçà començaran el divendres a les 20h amb la presentació de la nova botiga virtual www.etim.cat i l’aposta digital i s’allargaran tot el cap de setmana. En paral·lel, la cooperativa disposarà d’un estand amb els seus productes a la Fira del Vi, a l’esplanada del Castell de Falset.
Nou logotip
Tant al celler cooperatiu com a l’estand es presentarà el nou logotip de la Cooperativa Falset Marçà, que s’anirà aplicant progressivament a tots els suports, principalment les ampolles. Amb forma de segell, recorda els que s’estampen a les tines i les caixes de vins, a les etiquetes de l’oli i altres productes agroalimentaris, i transmet allò que és la cooperativa: tradició, qualitat certificada, autenticitat i producció artesanal. El dibuix fusiona la façana del celler cooperatiu amb la terra, i representa l’arrelament al territori. El cercle simbolitza la unió de la Cooperativa i esdevé alhora el punt de trobada de tots aquells qui en formem part, des dels socis als clients. El logotip ha de rellançar la imatge de l’empresa i atorgar un valor afegit a tots els seus productes.
L’edifici modernista és obra de Cèsar Martinell FOTO: AGRÍCOLA FALSET-MARÇÀ