VadeVi
La Cooperativa Falset Marçà difon la cultura del vi entre els escolars

Alumnes de 6è de primària de l’escola Antoni Vilanova de Falset visiten aquesta setmana la Cooperativa Falset Marçà amb motiu de la campanya de la verema. Les visites s’han programat per avui dimecres i demà dijous, 21 i 22 de setembre, a les 11h, i les guiarà el president de la Cooperativa, Josep Maria Cots.

L’objectiu d’aquesta activitat, que ja s’ha dut a terme en altres campanyes de la verema amb resultats molt satisfactoris, pretén introduir els escolars en la cultura del vi, des de la vessant econòmica, social, emocional i cultural, tenint en compte el pes importantíssim que té la vinya al Priorat, la comarca on viuen la majoria dels alumnes de l’escola Antoni Vilanova.

Durant la visita al celler, el president els explicarà el procés de la verema des de la recollida al cep fins a l’embotellament. Els escolars disposaran d’un material didàctic imprès per a l’ocasió per seguir les indicacions de la visita i posteriorment treballar-ho a l’aula. En el recorregut pel celler se’ls donarà la possibilitat de tastar el raïm i comprovar-ne colors i textures amb la manipulació de gotims de les diferents varietats.

Aquests dies el celler està a ple rendiment, de manera que els escolars podran comprovar in situ el ritme de treball frenètic durant la campanya de la verema. Actualment ja s’han recollit més de 600.000 quilos de raïm de les finques dels pagesos de la Cooperativa, la meitat de la producció global que s’espera.

Coincidint amb la visita, el president Josep Maria Cots convidarà els escolars a participar activament en el centenari del celler cooperatiu, que se celebra el 2012, proposant-los de realitzar activitats creatives i innovadores per fer una celebració participativa i per a tots els públics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa