VadeVi
La Cooperativa Falset Marçà estrena una nova ruta per les vinyes amb carro de cavalls

La Cooperativa Falset Marçà i l’Hostal Sport de Falset han posat en marxa una nova iniciativa enogastronòmica i turística innovadora que inclou una ruta per les vinyes amb carro de cavalls, una visita teatralitzada al celler i un dinar. Amb l’objectiu de promocionar els vins, la gastronomia local i el paisatge de la DO Montsant, el més novedós de la proposta és el passeig per les finques vitivinícoles dels socis de la cooperativa, que permetrà els visitants descobrir nous racons, estar en contacte amb la vinya i veure’n l’evolució. Els cavalls són propietat de l’empresa La Devesa, dedicada des de fa més de 25 anys als pura raça i ubicada a Falset.

La nova activitat és pionera a la comarca i es programa després de la bona acollida de les visites teatralitzades que s’organitzen al celler cooperatiu de Falset Marçà. De fet, l’edifici modernista és el punt de partida del recorregut amb carro de cavalls, que guia un dels integrants de la companyia del Teatre del Napbuf.

L’actor que acompanya els visitants en el viatge els descobreix, durant una hora i mitja i en clau d’humor, les particularitats del carro, les varietats de vinya, el tipus de sòl i altres curiositats i característiques del paisatge. La ruta recorre la carretera de Falset a Bellmunt del Priorat i s’endinsa per les vinyes fins arribar a la finca “La Sort”. En aquest punt, es fa una parada per fer un primer tast amb porró d’un dels vins de la Cooperativa Falset Marçà i degustar entre vinyes alguns productes de la terra com oli, olives arbequines o avellanes. De tornada al celler, el grup continua amb la visita teatralitzada i un tast final de vins.

L’activitat acaba amb un dinar a l’Hostal Sport, un establiment amb tradició i encant, obert el 1923 a Falset. Es podrà triar entre 5 primers plats, 5 segons i 5 postres. L’àpat posa punt i final a un recorregut enogastronòmic que té per objectiu promocionar els actius de la comarca.

Les visites per les vinyes amb carro de cavalls es podran realitzar de dilluns a diumenge amb reserva prèvia (info@napbuf.net, Ferran Vidilla, 699 946 633) i començaran a les 12h. Els grups hauran d’estar formats per 10 persones (adults i nens).


Les visites per les vinyes amb carro de cavalls es podran realitzar de dilluns a diumenge amb reserva prèvia FOTO: COOPERATIVA FALSET-MARÇÀ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa