Aquest dijous ha començat la verema a les finques dels pagesos de la Cooperativa Falset Marçà amb la recollida del merlot.

L’absència de pluges i les temperatures elevades dels últims 15 dies, sumades al vent sec que ha bufat l’últim cap de setmana, han provocat que les varietats franceses com el merlot, el sirà i el cabernet sauvignon hagin avançat 10 dies el procés de maduració respecte a d’altres campanyes. Es preveu que aquestes varietats entrin al celler amb un percentatge alt de sucre i alhora un nivell alt d’acidesa.

La recollida del merlot s’allargarà fins el 10 de setembre, i a partir de llavors, està previst veremar les varietats blanques: la garnatxa blanca i el macabeu. A partir del 15 de setembre i durant cinc dies es procedirà amb l’ull de llebre i entre el 8 i fins a finals de mes serà el torn de la garnatxa. A mitjan de mes es collirà el sirà i a finals la carinyena i el cabernet sauvignon. La previsió està subjecta a possibles canvis de darrera hora.

La garnatxa, varietat autòctona de la DO Montsant, està seguint un cicle de maduració més regular que el merlot, ja que està més adaptada al clima i a les situacions d’estrés conseqüència de la calor i la sequera.

Més d’un milió de quilos de molt bona qualitat
Quant a les característiques de la collita, s’espera una producció similar a la de l’any passat –que va ser d’1,1 milions de quilos– i d’una qualitat molt bona. El raïm ha madurat correctament, no hi ha hagut malalties derivades de fongs i fins el moment la climatologia ha estat estable, sense pluges, un indicador que s’hauria de mantenir fins després de la verema per aconseguir les característiques excel·lents que s’esperen del raïm.

DO Montsant
Alguns cellers de la DO Montsant ja van començar fa uns dies la verema amb les varietats més primerenques. En conjunt, es preveu una producció de 9 milions de quilos, que permetrà recuperar el volum habitual després que la campanya anterior va disminuir un 15%.


EL MERLOT HA ESTAT LA PRIMERA VARIETAT EN COLLIR-SE A LA COOPERATIVA DE FALSET MARÇÀ FOTO: COOPERATIVA FALSET MARÇÀ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa