VadeVi
La Denominació d’Origen dels vins del Pla de Bages s’amplia a Aguilar de Segarra
  • CA

Uns sis anys després d’iniciar-ne els tràmits, el Diari Oficial de la Generalitat publica aquest dimecres la modificació del Reglament de la Denominació d’Origen que amplia el territori on es pot produir raïm per a la DO. D’aquesta manera, el municipi d’Aguilar de Segarra passa a formar part del territori de la DO Pla de Bages.

El Consell regulador de la Denominació d’Origen Pla de Bages ja havia acceptat aquesta ampliació, però fins que no ha estat aprovada pel Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural i s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat la modificació del Reglament no tenia cap validesa.
[[frase]]
La modificació s’ha aprovat basant-se en informes tècnics que garanteixen que el municipi té unes característiques similars a la resta del territori de la DO. Actualment ja hi ha un agricultor que ja hi ha començat a cultivar vinya en una superfície d’unes cinc hectàrees que aquest any ampliarà en dues més.

Garantir el raïm necessari
Amb aquesta modificació ja són 27 les poblacions de la comarca, de 35 que en té, que poden cultivar vinyes per produir raïm destinat als cellers elaboradors de la DO.

El secretari del Consell, Joan Francesc Baltiérrez, ha explicat que en aquests moments la quantitat de raïm que es produeix a la comarca no cobreix les necessitats dels onze cellers que es dediquen a l’elaboració de vi i ha celebrat l’ampliació del territori de la DO perquè d’aquesta manera es reduirà el problema de la manca de raïm.

Per resoldre aquesta situació, durant l’any 2009 es va dur a terme una campanya adreçada als agricultors per animar-los a plantar vinya a canvi d’assessorament per part del Consell Regulador i el compromís dels cellers d’adquirir la producció de raïm. Segons Baltiérrez, es calcula que caldrien unes 50 hectàrees més de vinya per satisfer les necessitats dels productors. La campanya, però, només va aconseguir ampliar aquesta superfície en una dotzena d’hectàrees.

Canvis en la graduació
Al mateix temps que s’ha modificat la zona de producció, els canvis en el Reglament s’han aprofitat per eliminar la menció de la graduació màxima per als vins rosats i negres. Aquest canvi té com a finalitat adaptar-la a les variacions anuals de les veremes corresponents.


Unió de Pagesos va advertir que la IG perjudicava els viticultors catalans perquè desvirtuava el mapa de les 11 DO FOTO: ACN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa