VadeVi
La despesa mitjana diària de l’enoturista és de 107,12 euros

L’Observatori turístic de Las Rutas del Vino de España ha publicat “Análisis de la Demanda Rutas del Vino”, que analitza tots els aspectes de l’enoturista tipus. Les enquestes als establiments i recursos dels membres, entre els que consten les empreses d’enoturismePENEDÈS, reflecteixen que un 52% dels enoturistes viatja en grups de més de 6 persones, i prové majoritàriament del mercat estatal. Catalunya, València, Madrid i País Basc les principals comunitats emissores. Pel que fa a estrangers, que representen un 16%, provenen principalment del Regne Unit i dels Països Baixos, com apunta Parenthesis Marketing Consulting.

Els canals de compra de turisme del vi més freqüents són el telèfon i internet, tot i que es manté el percentatge de persones que arriben sense reserva (18%), que coincideix amb el nombre de les que han organitzat parcialment o total el seu viatge a través d’una agència. La despesa mitjana de l’enoturista a l’Estat és de 107,12 euros, lleugerament més alta que la del convencional (98), i d’aquesta, 29,42€ es destinen a visites a cellers i compra de vins.

Una altra dada significativa del creixement d’aquest sector és que el 52% dels enquestats era la primera vegada que feien enoturisme, i els turistes convencionals, igualen als turistes aficionats amb un 44’44% del total.

En quant a preferència de visita per part dels enoturistes, el Penedès, és la 4ª opció per ells per darrera de Rioja, Ribera del Duero y Jerez. Entrant una mica al detall dels que visiten la comarca catalana, destaquen entre les seves motivacions, la visita de cellers, el tast de vins i la gastronomia, indica Parenthesis Marketing Consulting .

En general, el turista del vi se sent molt satisfet de la seva experiència. Valora aspectes com l’amabilitat/hospitalitat rebuda i el paisatge i no tant bé aspectes com la senyalització, molt important tenint en compte que la major part dels visitants es mou en transport privat.


Una visita a Subirats FOTO: PATRONAT TURISME DE SUBIRATS


Visita a Torre-Ramona FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa