VadeVi
La Diputació destina 120.000 euros a la restauració del celler modernista de Pinell de Brai

La Diputació de Tarragona contribuirà amb un total de 120.000 euros a la realització de la segona fase de les obres de restauració de la Catedral del Vi, el celler modernista de Pinell de Brai, un dels edificis més emblemàtics de les comarques tarragonines, declarat bé cultural d’interès nacional. Així ho han explicat el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet i l’alcalde del Pinell, Pere Martí durant una visita al celler aquest divendres acompanyats pel president del Celler Cooperatiu, Francisco Guarí.

La visita ha servit per inaugurar diverses obres fetes amb el suport econòmic de la institució intercomarcal. La restauració ja va començar el 2003 i 2004 amb diferents obres de manteniment i conservació que ja van comptar amb la col·laboració econòmica de la Diputació de Tarragona a través del Pla d’Acció Municipal (PAM).

Segons el president de la Diputació en temps de crisis l’administració ha de saber optimitzar i prioritzar les obres i les actuacions a realitzar, cosa que “ha fet i està fent l’ens intercomarcal donant suport al projecte de restauració del Celler Cooperatiu del Pinell, conscient que aquest celler modernista és un símbol de Catalunya i que per aquest motiu hem de protegir un bé del nostre Patrimoni”.


Les autoritats durant la visita al celler modernista de Pinell de Brai FOTO: ACN


El celler de Pinell de Brai. Rebrà 600.000 euros FOTO: JOSEP GIRIBET


EL CELLER DE PINELL DE BRAI ÉS UNA DE LES ANOMENADES “CATEDRALS DEL VI” FOTO: JOSEP GIRIBET


El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, durant la signatura del conveni acompanyat de les autoritats locals FOTO: ACN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa