VadeVi
La DO Alella impulsa un consorci per promocionar econòmicament la zona

Promocionar i dinamitzar econòmicament i turísticament el territori i els vins de la denominació d’origen Alella seran els principals objectius del Consorci dels Municipis de la DO Alella que es podria posar en marxa a la primavera. Es tracta d’una iniciativa que pretén aglutinar el Consell Regulador de la DO Alella i els 18 municipis que estan dins del territori de la denominació perquè coordinin les seves activitats i promocionin tant els vins com el territori.

L’abril passat, durant la signatura d’un conveni de col·laboració entre els 18 municipis per a promoure els vins de la DO Alella en actes oficials, l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, ja va anunciar l’abril passat al VADEVI.cat la seva intenció de crear un consorci. Finalment la proposta ha tirat endavant però no ha tingut tot l’èxit que s’hauria desitjat, ja que alguns municipis que s’han desmarcat de la iniciativa. És el cas d’Argentona i Premià de Dalt que han assegurat que no formaran part del consorci per un tema pressupostari. De fet, serà l’Ajuntament d’Alella qui assumirà la major part del pressupost, gairebé la meitat dels 120.000 que necessita el consorci, i la resta es repartirà en quotes entre els altres municipis tenint en compte criteris poblacionals.

A més d’Alella, que va aprovar la seva participació al consorci en el ple de desembre, els ajuntaments de Vilassar de Dalt, Martorelles i Montornès també han aprovat la seva participació. La resta té de temps fins a finals de febrer per aprovar els estatuts, després començaran els tràmits de constitució del Consorci en el que també hi seran presents els cellers a través del Consell Regulador.


Els alcaldes dels 18 municipis, el president del Consell Regulador i membre dels cellers de la Do el dia de la signatura del conveni pel vi de la DO Alella, l’abril de 2009 FOTO: AJ. ALELLA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa