La DO Catalunya acaba la campanya ‘Som d’on venim’ al Ripollès i assegura que es reprendrà l’any que ve

Durant mesos, el Consell Regulador ha organitzat presentacions i tastos entre els restauradors de diferents comarques catalanes per promoure la presència dels vins de la DO en les cartes dels restaurants

La Denominació d’Origen Catalunya presenta els seus vins als restauradors del Ripollès durant un tast dirigit i un aperitiu a la Fonda Xesc de Gombrèn aquest dilluns a la tarda.

Es tracta de l’últim dels actes de campanya de divulgació i promoció de la DO Catalunya entre els restauradors del país Som d’on venim per aquest 2009. La campanya va començar l’any passat i ha visitat durant l’últim any una dotzena de comarques: el Vallès Oriental i l’Occidental, Osona, La Segarra, Berguedà, Barcelona, el Maresme, l’Anoia, el Garraf, l’Urgell, el Solsonès i Baix Llobregat. Tot i així, “encara queden moltes comarques catalanes” on fer la promoció, i per això la intenció de la DO Catalunya és “reprendre la campanya de cara a l’any que ve”, segons ha explicat Anton Castellà, secretari del Consell Regulador. El motiu d’aquest parèntesi és la voluntat “d’organitzar actes de promoció centrats en les comarques barcelonines” i perquè cal preparar les celebracions del desè aniversari de la constitució de la DO, que se celebrarà a partir del proper mes de juny, tot i que de moment no hi ha cap activitat concretada, segons ha assegurat Castellà.

Castellà, juntament amb el President de la DO, Xavier Pié, és un dels encarregats de dur a terme les presentacions amb els restauradors que acaben amb la degustació de cinc vins -que han anat variant en cada tast- i una tertúlia sobre la DO. Assegura que “malauradament els restauradors queden sorpresos de la gran qualitat del producte de la DO” i lamenta que segueixin essent tant desconegut i tant escàs entre els restaurants. Tot i així assegura que “en els últims tres anys hi ha hagut un canvi de tendència” i cada cop es valoren més els vins catalans.

L’objectiu de les presentacions és justament promoure els vins de la DO entre els restauradors per potenciar la seva presència a les cartes dels restaurants catalans. Per això el Consell Regulador demana la col·laboració dels gremis de restauradors de les comarques on porta la campanya Som d’on venim a l’hora de muntar les presentacions.


La DO Catalunya ja ha organitzat tastos en 11 comarques catalanes per tal de promoure els seus vins entre els restauradors. FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari