VadeVi
La DO Catalunya acaba la campanya ‘Som d’on venim’ al Ripollès i assegura que es reprendrà l’any que ve

La Denominació d’Origen Catalunya presenta els seus vins als restauradors del Ripollès durant un tast dirigit i un aperitiu a la Fonda Xesc de Gombrèn aquest dilluns a la tarda.

Es tracta de l’últim dels actes de campanya de divulgació i promoció de la DO Catalunya entre els restauradors del país Som d’on venim per aquest 2009. La campanya va començar l’any passat i ha visitat durant l’últim any una dotzena de comarques: el Vallès Oriental i l’Occidental, Osona, La Segarra, Berguedà, Barcelona, el Maresme, l’Anoia, el Garraf, l’Urgell, el Solsonès i Baix Llobregat. Tot i així, “encara queden moltes comarques catalanes” on fer la promoció, i per això la intenció de la DO Catalunya és “reprendre la campanya de cara a l’any que ve”, segons ha explicat Anton Castellà, secretari del Consell Regulador. El motiu d’aquest parèntesi és la voluntat “d’organitzar actes de promoció centrats en les comarques barcelonines” i perquè cal preparar les celebracions del desè aniversari de la constitució de la DO, que se celebrarà a partir del proper mes de juny, tot i que de moment no hi ha cap activitat concretada, segons ha assegurat Castellà.

Castellà, juntament amb el President de la DO, Xavier Pié, és un dels encarregats de dur a terme les presentacions amb els restauradors que acaben amb la degustació de cinc vins -que han anat variant en cada tast- i una tertúlia sobre la DO. Assegura que “malauradament els restauradors queden sorpresos de la gran qualitat del producte de la DO” i lamenta que segueixin essent tant desconegut i tant escàs entre els restaurants. Tot i així assegura que “en els últims tres anys hi ha hagut un canvi de tendència” i cada cop es valoren més els vins catalans.

L’objectiu de les presentacions és justament promoure els vins de la DO entre els restauradors per potenciar la seva presència a les cartes dels restaurants catalans. Per això el Consell Regulador demana la col·laboració dels gremis de restauradors de les comarques on porta la campanya Som d’on venim a l’hora de muntar les presentacions.


La DO Catalunya ja ha organitzat tastos en 11 comarques catalanes per tal de promoure els seus vins entre els restauradors. FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa