VadeVi
La DO Catalunya allarga la celebració del desè aniversari fins el juny

El Consell Regulador de la DO Catalunya està d’enhorabona, no només pel seu desè aniversari sinó perquè les activitats que ha proposat per a la celebració han estat tot un èxit, segons han explicat fonts del mateix consell regulador.

Des del primer macrotast celebrat aquest agost durant la festa major del barri de Gràcia de Barcelona fins a finals d’any, quasi 1200 persones han assistit als tastos de celebració del desè aniversari fets a les festes majors de Gràcia, la Mercè, Hostafrancs i Sant Andreu i a les fires Agrotur de Cornellà de Llobregat i Avícola del Prat de Llobregat. Per altra banda, prop de 150 persones han assistit a les visites guiades a l’Estació Enològica de Reus, seu del Consell Regulador de la DO Catalunya.
[[frase]]
És justament “arran de l’èxit de participació dels macrotastos guiats de vins de la DO” i de la llista d’espera per a les visites guiades a la seu de la DO, que el consell regulador ha decidit perllongar els actes de celebració del desè aniversari “almenys fins al juny”.

Així, la DO Catalunya té previst un nou macrotast de vi el proper 27 de gener a les Cotxeres de Sants, realitzat en dos torns: a dos quarts de set i a les vuit del vespre. Les inscripcions ja estan obertes a través de la web de la DO i ja hi ha una cinquantena de persones inscrites en cada torn, d’un total de prop de 150 persones per sessió.

Si bé la gran majoria de tastos que ha realitzat la DO Catalunya des de l’estiu fins ara, han estat en festes majors de Barcelona, el consell regulador es planteja de cara l’hivern, en què hi ha menys festes, potenciar la presència dels tastos en fires i proposar l’activitat “a associacions de veïns, entitats i col·lectius principalment de Barcelona i grans ciutats de la seva àrea metropolitana”, segons ha explicat l’enòleg del celler, Anton Castellà. Fonts del Consell Regulador han assegurat que esperen poder fer “almenys dos macrotastos al mes” fins al juny si bé de cara a la primavera es podrien ampliar fins a tres o quatre. Això significa que, al juny, almenys 3500 persones hauran conegut els vins de la DO, a través dels macrotastos dirigits per Anton Castellà.

D’altra banda s’ha obert un nou calendari de visites i tastos guiats a la seu de la DO Catalunya, a l’edifici de l’Estació Enològica de Reus. Les visites, que són gratuïtes i per a un públic limitat, es faran els dijous a la tarda cada quinze dies a partir del 21 de gener. Els visitants podran veure també una exposició commemorativa del desè aniversari. La visita acabarà amb un tast guiat de vins de la DO Catalunya a càrrec de d’Anton Castellà.


Cartell del desè aniversari de la DO Catalunya FOTO: DO CATALUNYA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa