VadeVi
La DO Catalunya celebra els 10 anys a les festes majors de Barcelona

La DO Catalunya no ha parat de créixer des dels seus inicis ara fa 10 anys. Les xifres ho corroboren. En 10 anys ha passat de vendre 22 milions i mig d’ampolles a vendre’n 54 i mig el 2008; de 132 cellers inscrits el 1999 als 215 inscrits actualment; dels 624 viticultors que hi havia en un inici als 12.000 que avui cultiven vinya per la DO Catalunya; i de les 3.800 hectàrees de vinya fins a les 54.200 hectàrees inscrites actualment.
[[frase]]
La valoració que en fan els responsables del consell regulador és positiva però tot i així encara queda feina per fer. Per això, amb l’objectiu d’acostar el món del vi a la població i desfer la imatge elitista que a vegades s’ha transmès del vi, la DO Catalunya ha preparat un seguit d’activitats per celebrar el desè aniversari i donar-se a conèixer a Barcelona: “Ho fem a Barcelona perquè és la capital i perquè creiem que és la manera d’arribar a molta gent, de fomentar el coneixement de la DO per part de tothom”, ha assegurat el president del consell regulador Xavier Pié en la presentació dels actes de celebració.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi William Carnes, ha celebrat la decisió del consell regulador ja que, segons diu, “el diàleg entre el món urbà i el món rural s’ha de fer amb accions concretes com aquesta”.

Tastos de Festa Major
La DO Catalunya aprofita l’ambient festiu de les Festes Majors dels diferents barris de Barcelona per donar a conèixer els seus vins. A banda, d’oferir vins de la DO en alguns dinars i sopars populars de les festes, el Consell Regulador ha programat un seguit de tastos que començaran el proper 20 d’agost a les Festes de Gràcia. També seran presents en les festes de Sants, la Mercè i Hostafrancs, a més d’alguna altra festa. Després dels tastos es sortejarà un lot de vins entre els assistents.

La ciutat de Reus, on hi té la seu el consell regulador, també viurà els 10 anys de la DO Catalunya: tastos de vins, una exposició de fotografia que recull els 10 anys d’història i un seguit de visites gratuïtes a la seu de la DO, l’antiga estació enològica de Reus.

Els tastos seran per entre 100 i 150 persones i per assistir-hi cal inscriure’s a partir del 17 de juliol a la web ww.do-catalunya.com.


El secretari de la DO Catalunya, Anton Castellà, el president Xavier Pié i el regidor de Promoció Econòmica de Barcelona, Jordi William Carnes durant la presentació FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa