La DO Catalunya descarta la marca genèrica i elabora un rànquing de vins per decidir quins servirà en els seus actes de promoció

El Consell Regulador ha convocat una dotzena d'experts perquè tastin a cegues 61 vins de la DO. El resultat és un rànquing que servirà per escollir el vi que la DO servirà en cada un dels seus actes

Per segon any consecutiu, el Consell Regulador de la DO Catalunya ha convocat un tast a cegues entre els seus vins per determinar quins seran els que s’utilitzin en els actes de promoció de la DO. “Intentarem que dels 61 vins que es van presentar al tast, la majoria s’utilitzin en algun acte”, explica el secretari de la DO Anton Castellà. L’objectiu, per tant, no és tant escollir uns vins determinats que serveixin per a qualsevol ocasió sinó elaborar un rànquing de puntuació a partir del qual, i tenint en compte el preu, es decideixi quin és el vi més adequat per a cada acte de la DO. Així, per exemple, els vins de gamma més alta s’utilitzen per a actes amb sommeliers, enòlegs o experts del sector.

“Fins ara no s’havia donat mai el cas, però podria passar que algun celler protestés perquè la DO utilitzava un determinat vi i no un altre”, explica Castellà. Amb aquest sistema es podran “evitar possibles malentesos”. La utilització d’un vi genèric etiquetat com a vi de la DO sense especificar el celler el·laborador s’ha descartat tot i que “el Consell Regulador ho ha debut en diverses ocasions”. Els motius són d’una banda les dificultats logístiques que això comportaria i, de l’altra, que la marca genèrica no afavoreix la comercialització dels vins, ja que se n’etiqueten només les ampolles necessàries i, per tant, no estan a la venda.

L’objectiu del Consell Regulador és fer el tast de qualificació anualment. Aquest any, dos grups de sis persones que provenien d’altres denominacions d’origen, del món universitari, de la restauració, de l’enologia i de l’administració (Incavi) van tastar a cegues 61 vins de la DO Catalunya. El tast, que va durar dues hores, va servir per puntuar els vins tenint en compte la vista, l’olfacte, el gust i el postgust.



Una dotzena de professionals van tastar a cegues 61 vins de la DO Catalunya FOTO: DO CATALUNYA

Nou comentari