VadeVi
La DO Catalunya s’adhereix al ‘Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016’
  • CA

La Denominació d’Origen Catalunya ha firmat el conveni d’adhesió al projecte Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016, promogut per la Generalitat de Catalunya amb la finalitat de donar a conèixer el patrimoni agroalimentari i gastronòmic català.

Aquest reconeixement pioner a Europa permetrà la suma d’esforços entre tots els agents alimentaris de Catalunya, posant especial atenció en la relació entre els productes agroalimentaris locals, la cuina i el paisatge, i posicionant Catalunya com a destinació turística enogastronòmica.

La DO Catalunya es presenta com a expressió vitivinícola del territori català i com a tal estarà molt present en aquesta celebració el 2016, contribuint a una major visibilitat dels productes catalans, tant a Europa com al món.

Actualment, la DO Catalunya comercialitza més de 65 milions d’ampolles anuals en 114 països diferents d’arreu del món, gràcies a l’excel•lent tasca que realitzen més de 200 cellers inscrits i prop de 7.500 viticultors que conreen 45.000 hectàrees de vinya, on es poden trobar tant les varietats de raïm autòctones com les internacionals.

Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 té com a objectius principals destacar les diferents cultures alimentàries europees, estendre l’educació per a una alimentació saludable i sostenible i fomentar la innovació gastronòmica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa