La DO Cava demana la retirada de l’anunci del cava extremeny Bonaval

La polèmica campanya publicitària incloïa la frase "Celebra l'arribada del 2013 amb els que volen estar a prop teu"

Els textos del cartell de la campanya nadalenca de Bonaval són prou eloqüents

L’eslògan publicitari “En futbol són millors, en cava no”, amb l’afegit de la frase “celebra l’arribada del 2013 amb els que volen estar a prop teu” que apareixíen en la campanya publicitària nadalenca dels caves extremenys Bonaval, acompanyats del logo de la DO Cava, tal com va informar aquest dijous VADEVI.cat , ha desfermat les protestes del sector cavista penedesenc.

Aquestes queixes han portat al president del Consell Regulador del Cava, Gustau García Guillamet, a demanar a Bonaval “que considerin la possibilitat de no seguir publicant aquest anunci”, i “que en tot cas, si ho segueixen fent, que no hi incloguin el segell del Consell Regulador”, segons que informa avui La Vanguardia .

Tal com va informar VADEVI.cat, la campanya de Bonaval resaltava com a únic argument publicitari el fet de ser un cava “no català”. Això entraria en conflicte amb les funcions d’una denominació d’origen, que ha d’emparar per igual a tots els cellers que s’hi acullen. Així ho hauria entès el president de la DO Cava quan ha afirmat que “entrar en un joc de comparacions pot fàcilment portar-nos a un procés de divisió, en el qual tots hi sortiríem perdent”. Guillamet també hauria afegit que “la convulsió política que vivim a Espanya m’ha obligat a manifestar que el cava no té color polític”.

Nou comentari