La DO Empordà augmenta les exportacions

Els cellers empordanesos han venut un 12% més de vi a l'estranger que en la campanya anterior. El país que més importa és Alemanya seguit d'altres països europeus i també nordamericans.

El vi de l’Empordà es pot consumir a diferents punts del món i cada vegada més. Així ho afirma el Consell Regulador, que assegura que les vendes a l’estranger han augmentat un 12% en l’última campanya.

Així, des de juliol del 2008 fins a juny del 2009, s’han venut més de 410.000 litres de vi a països europeus i també americans. En la campanya anterior (2007-2008) s’han van vendre garebé 370.000, cosa que signfica que hi ha hagut un increment de més de 40.000 litres.

D’aquests, la gran majoria -un 75%- són negres, fins a 315.000 litres. En menor mesura s’exporten també rosats -uns 50.000 litres- i vi blanc -uns 45.000 litres-. També s’exporten, però encara en menor mesura, garnatxes, moscatells i altres vins de licor que completen la resta d’exportacions amb poc més de 3.500 litres.

Pel que fa als principals importadors, cal destacar que Alemanya encapçala la llista seguida de Finlàndia, Noruega, Estats Units, Holanda, Canadà, Suïssa, Bèlgica i Regne Unit.


Una veremadora aboca el raïm de les vinyes del celler Espelt FOTO: YOLANDA FALCON / ACN

Nou comentari