La DO Empordà fa el cim

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà es prepara per a una fita inèdita: portar els seus vins al sostre de Girona

Aquesta original proposta es durà a terme el proper dissabte 7 d’agost. Un total de 13 cellers gironins realitzaran un tast de vins al cim del Puigmal (a gairebé 3.000 metres d’alçada) i la convocatòria està oberta a tothom. L’activitat compta amb la col•laboració del Club Alpí Palamós.

L’objectiu d’aquesta iniciativa es situar, per primera vegada, els vins del Empordà al punt més alt de les comarques gironines. Un acte simbòlic que representa a la vegada una aposta de futur i a la qual els integrants del Consell Regulador de la DO Empordà aboquen molt dels seus esforços. “Tot i ser la única denominació d’origen vitivinícola de la demarcació, molts gironins i gironines encara no coneixen la qualitat dels nostres vins, que tenen més prestigi fora que dintre de les nostres comarques” afirmen.

La DO Empordà convida a tothom a participar en aquesta iniciativa, tot i que s’adverteix que el repte no serà fàcil: tres hores d’ascens i dues de descens; per tant, es recomana una mínima preparació física a tots els participants. Hi haurà dues sortides: una a les 5.45 h des del Camp de futbol de Palamós i l’altra a les 6.30 h des de l’aparcament d’entrada a Besalú. Des dels dos punts se sortirà en vehicles particulars fins al Coll de Fontalba.

A les 8 del matí es realitzaran les inscripcions, el repartiment del material (es repartirà una copa a cada participant) i s’esmorzarà. La sortida de la marxa serà a les 8.30 hores i està previst arribar cap a les 11.30 h. Un cop al cim del Puigmal se celebrarà el tast de vins. Posteriorment hi haurà una estona de descans i el dinar. La tornada està prevista a Fontalba cap a les 16 hores.

Els participants han de portar roba i calçat adequats, així com el menjar de ruta (esmorzar i dinar) i aigua (1,5 litres com a mínim). La DO Empordà recomana també portar bastons per caminar, folre polar, anorac o impermeable amb caputxa, barret o gorra amb visera, ulleres de sol, protecció solar i labial i farmaciola bàsica.

Per a formalitzar les inscripcions, cal adreçar-se al Club Alpí Palamós (clubalpi@gmail.com) o a la DO Empordà (info@emporda.cat) fins el 4 d’agost. Tot i que l’activitat és gratuïta, les persones que no tinguin assegurança de muntanya hauran de deixar les dades a la sortida i abonar 2 euros per tramitar-la.

Cellers participants:

Els 13 cellers que participaran en aquesta ascensió són:

Celler Arché Pagés (Capmany) amb el vi Cartesius 2005

Celler Can Sais (Vall•llobrega) amb Temptació 2009

Celler Cooperatiu d’Espolla (Espolla) amb Moscatell Empordà 2009

Celler Martí Fabra (Sant Climent Sescebes) amb Masia Carreras 2006

Empordàlia (Pau) amb Sinols 2007

*lavinyeta (Mollet de Peralada) amb Llavors 2008

Mas Pòlit (Vilamaniscle) amb Mas Pòlit 2008

masetplana (Garriguella) amb A21 2006

Grup Oliveda (Capmany) amb Furot 2003

Oliver Conti (Capmany) amb Treyu 2009

Pere Guardiola (Capmany) amb Floresta blanc 2009

Terra Remota (Sant Climent Sescebes) amb Clos Adrien 2007

Vinyes dels Aspres (Cantallops) amb S’Alou 2006


El Puigmal vist des de Guils Foto: Vikicommons

Nou comentari