VadeVi
La DO Montsant es torna a «plantar» a Barcelona
  • CA

A la present edició, els assistents podran acompanyar els vins amb la degustació d’un plat típic i tradicional: les mandonguilles amb sípia. Foto: VADEVI.cat

El dissabte 10 de novembre ha estat la data escollida per a la segona edició de “Montsant es planta a Barcelona”. Després de l’èxit que va suposar la mostra i tast organitzat tot just fa un any, en el que es van servir prop de 7.000 copes de vi, la DO Montsant tornarà al Mercat de Santa Caterina (av. Francesc Cambó) per seguir donant a conèixer al consumidor final el potencial i qualitat dels vins d’aquesta denominació d’origen ubicada a la comarca del Priorat i nascuda l’any 2001.

23 cellers prendran part en aquesta segona edició de “Montsant es planta a Barcelona”, en la que els propis elaboradors aproparan els seus vins al públic assistent. S’iniciarà a les 11h del matí i romandrà oberta fins les 9 del vespre. Per un preu de 10€, els assistents rebran un copa Riedel i 5 vals de degustació per tastar els vins dels cellers presents a la mostra.

Els vins de la DO Montsant gaudeixen del reconeixement dels crítics més influents, tant a nivell estatal com internacional. A banda de la seva excel·lent qualitat, es valora molt positivament la relació d’aquesta amb el preu. En una recent enquesta entre professionals catalans del sector, els vins de Montsant eren els millor valorats per sommeliers tenint en compte la relació qualitat-preu. A més, els enòlegs consultats escollien la DO Montsant com la millor de Catalunya en el que respecta a la qualitat en l’oferta de vins, juntament amb la DOQ Priorat.

En aquest sentit, el president de la DO Montsant, Jaume Domènech, afirma que és molt important que “el consumidor final català ens conegui millor, perquè fem un producte extraordinari, de proximitat, i arrelat al territori i a la nostra cultura”. “Els que s’apropin al Mercat de Santa Caterina, a Barcelona, el proper 10 de novembre, ho comprovaran”, ha afegit Domènech.

Com a novetat de la present edició, els assistents podran acompanyar els vins amb la degustació d’un plat típic i tradicional: les mandonguilles amb sípia. L’Hotel Hostal Sport de Falset, un referent en la gastronomia prioratina, serà present en aquesta fira de vi amb un estand propi, i servirà aquesta tapa que marida a la perfecció amb els vins de Montsant.

Cellers Participants:

PASCONA – MAS D’EN CANONGE – NOGUERALS – CELLER CEDÓ ANGUERA – CELLER ANGUERA DOMÈNECH – VINYES DOMÈMECH – ACÚSTIC CELLER – CELLER EL MASROIG – VENDRELL RIVED – JOAN D’ANGUERA – PORTAL DEL MONTSANT – CINGLES BLAUS – CELLER CAIRATS – ALFREDO ARRIBAS – VERTICAL WINES – COCA I FITO – BARONIA DE MONTSANT – CELLERS SANT RAFEL – MAS DE L’ABUNDÀNCIA – RONADELLES – VENUS LA UNIVERSAL – COOPERATIVA FALSET MARÇÀ – MAS DE LES VINYES

La Filosofia Montsant

La filosofia de la DO Montsant, i dels cellers que en formen part, es basa per damunt de tot en elaborar vins de qualitat. Per tal d’assolir aquesta fita, s’utilitzen majoritàriament les varietats autòctones, garnatxa i carinyena, amb petites aportacions de varietats foranes com el cabernet, el merlot o el sirà. També hi influeix la tècnica en l’elaboració dels vins, que a Montsant és un cupatge de la llarga tradició vitivinícola de la zona i dels nous coneixements que hi apliquen els enòlegs.

A la DO Montsant s’hi elaboren uns 5 milions d’ampolles l’any, de les quals un 70% s’exporta a l’exterior. La resta, majoritàriament, es queda a Catalunya. És un bon percentatge, tot i que des de la DO s’intenta treballar per augmentar-lo. Una de les vies és reforçar les accions de promoció en el territori català, accions com aquesta “Montsant es planta a Barcelona”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa