VadeVi
La DO Penedès col·loca quatre vins entre els finalistes dels Blancs de pas de fusta
  • CA

Quatre vins de la Denominació d’Origen Penedès s’han situat entre els nou finalistes dels Premis Vinari 2015 en la categoria dels Blancs amb pas per fusta, tot i que dels quatre, només dos estan fets amb xarel·lo, la varietat típica d’aquesta DO.

Pel que fa a la resta de classificats, de totes les varietats amb les que s’han elaborat aquests finalistes, les autòctones guanyen la partida a les foranes amb un sis a tres.

Aquest nou vins, són a parer dels jurat, els millors vins blancs amb pas per fusta de Catalunya i un d’ells podria ser el Gran Vinari d’Or.

Així doncs, els vins Blancs amb pas per fusta classificats per a la final dels Premis Vinari 2015 són, per ordre alfabètic:

-Blanc dels Aspres 2013 de Vinyes dels Aspres – DO Empordà

-Bouquet d’A Blanc+ 2014 de Bouquet d’Alella – DO Alella

-Gramona Sauvignon Blanc 2014 de Gramona – DO Penedès

-Jean Leon 3055 Chardonnay 2014 de Jean Leon – DO Penedès

-Les Cerveres 2012 d’ Oriol Rossell – DO Penedès

-Marques de Gelida Clot del Roure 2013 de Vins El Cep – DO Penedès

-Mas Plantadeta Blanc Roure 2014 del Celler Sabaté – DOQ Priorat

-Taleia 2013 de Castell d’Encús – DO Costers del Segre

-VD’O 7.13 2013 de Vinyes d’Olivardots – DO Empordà

Aquesta és la decisió del jurat dels Premis Vinari 2015 format per sommeliers, enòlegs i periodistes especialitzats que han tastat a cegues gairebé 850 vins inscrits en aquesta tercera edició del concurs de vins de Catalunya.

La novetat d’enguany és que hi ha menys vins finalistes, però tots ells tindran premi.

En aquesta edició, només s’han classificat els 9 vins més ben puntuats de cada categoria, cosa que garanteix que tots els vins finalistes rebran un guardó (1 Vinari d’Or, 3 Vinaris de Plata i 5 Vinaris de Bronze per categoria). A més a més també tindran premi els tres vins més ben puntuats de cada denominació d’origen i el millor Vi Ecològic de cada categoria.

Aquests nou vins, juntament amb els classificats de la resta de categories que s’aniran publicant ens els propers dies, passen al tast final dels Premis Vinari, que tindrà lloc al Celler Cooperatiu de Rubí el 14 de setembre i on un jurat format per una vintena de tastadors professionals i de prestigi els tornaran a tastar a cegues per configurar el repartiment de guardons final, que es lliuraran en una gala que tindrà lloc el divendres 9 d’octubre a Vilafranca del Penedès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa