VadeVi
La DO Pla de Bages premia la reconstrucció de tines i barraques de vinya

La DO Pla de Bages premia des de fa anys les iniciatives populars o privades per reconstruir o recuperar les tines o barraques de vinya i altres construccions de pedra seca. És per això que aquest any ha convocat la sisena edició del Concurs per la Rehabilitació de Barraques de Vinya. Els premis es lliuraran aquest dissabte durant el transcurs del ja tradicional sopar de la verema que es farà en el marc de la Festa de la Verema del Bages que se celebra a Artés aquest divendres.

El primer premi se l’enduu Joan Borrós per la reconstrucció de la barraca ‘El Junyent’ de Fonollosa, que ja havia guanyat en l’última edició. El segon premi és per l’Associació de Veïns i Veïnes de Fals que han rehabilitat el pou de glaç del Rector a Les feixes del rector a Fals. I el tercer premi és per Carme Perramon Ferran, per la barraca d’ ‘El Forn del Flaquer’ a Castellnou de Bages.

El jurat està format pel secretari del consell regulador de la DO Pla de Bages Joan Francesc Baltiérrez; el president de la Confraria dels vins del Bages, Robert Martí; l’arquitecte Josep Maria Serraté; els estudiosos de les construccions en pedra seca, Josep Maria Soler i Albert Fàbrega, i el fotògraf Joan Vilaplana.

Altres reconeixements
A banda dels tres permis, els membres del jurat reconeixeran amb dos accèssits la feina feta per Carles Playà a la barraca ‘Vinya font del Montseny’ a Castellgalí i el treball de Francesc Belmonte per l’actuació a la finca de ‘Les Generes’, restaurant diferents elements de pedra seca. El jurat també fa esment al Consorci de les Valls del Montcau per la iniciativa de crear l’Escola taller de les Valls del Montcau per formar personal expert com a picapedrers i forestals destinat a l’arranjament de construccions en pedra seca, i destaca també els treballs d’Àngel Solà per la rehabilitació d’un forn d’obra amb la intenció de posar-lo en funcionament.


El Junyent un cop feta la rehabilitació FOTO: JOAN VILAPLANA


Carme Perramon s’ha endut el tercer premi per la restauració de la barraca ‘El forn del flaquer’ FOTO: JOAN VILAPLANA


La restauració del pou de glaç feta per l’Associació de Veïns i Veïnes de Fals s’ha endut el segon premi FOTO: JOAN VILAPLANA


La barraca El Junyent abans que la rehabilités Joan Borrós FOTO: JOAN VILAPLANA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa