VadeVi
La DO Terra Alta basa la millora de la competitivitat en la garnatxa blanca

“Les varietats tradicionals són una via de diferenciació i generació de valor afegit, i la garnatxa blanca és única”. Així ho ha explicat el director executiu de VITEC, Sergi de Lamo, que ha estat l’encarregat de presentar el Programa de millora de la caompeittivitat del sector vitivinícola a la Terra Alta durant la Segona Jornada Tecnica Vitivinícola de la Fira de la DO Terra Alta.

La idea és clara: millorar la competitivitat vinícola de la Terra Alta aprofitant la ditinció d’aquesta varietat. I és que la regió “acapara pràcticament la totalitat de la garnatxa blanca plantada a Catalunya, el 75% de garnatxa blanca de l’existent a l’Estat espanyol i un percentatge molt important de la superfície mundial”, segons fonts del mateix consell regulador. A més, l’interès per aquesta varietat va en augment i per això el secretari de la DO Terra Alta, Jaume Martí, recorda que “la DO Terra Alta va un pas per davant en importància, tradició i coneixement d’aquesta varietat, és qüestió de seguir avançant en el nostre camí”.

El pla preveu d’entrada la tipificació i caracterització de la garnatxa blanca -cosa que ja s’ha començat a fer gràcies al finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya i als ajuntaments de Batea, Bot,Corbera d’Ebre, La Fatarella i Gandesa- i, en una segona fase, l’elaboració d’un estudi de màrqueting a efectes de conèixer l’acceptació dels vins de garnatxa blanca per part del consumidor.

Malgrat la importància d’aquesta varietat i als molts esforços tècnics que han fet els cellers per a promocionar-la, el president del Consell Regulador Jaume Descarrega recorda que “totes les actuacions que es portaran a terme en el marc del Pla Estratègic de la garnatxa blanca no aniran en detriment de seguir treballant per lla resta de productes emparats” en la DO.


La garnatxa blanca és la varietat típica de la Terra Alta FOTO: DOTA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa