La duplicitat de taxes, a debat

La JARC vol ressoldre el problema de la duplicitat de taxes en zones amb coexistència de dues DO Foto: J.P.

La sectorial de la vinya de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) ha demanat una reunió amb el Director General de l’INCAVI, Jordi Bort, per trobar una sortida a la situació de duplicitat de taxes a la que han de fer front els viticultors pel fet d’estar donats d’alta en una Denominació d’Origen. Actualment, un viticultor ha d’abonar unes taxes per a qualificar la collita en una DO, però en finques que pertanyen alhora a una DO més a la DO Cava, els pagesos es veuen obligats a pagar les taxes de totes dues DO, ja que desconeixen on destinaran la seva collita els elaboradors.

Per mitjà d’un comun icat, JARC accepta que s’hagin de pagar aquestes taxes, però consideren que pagar dues vegades va “en detriment del viticultor”, ja que són els elaboradors el que decideixen la destinació final del raïm. “La situació -continua el comunicat- s’agreuja quan decideixen donar-se de baixa d’alguna d’aquestes DO, ja que aleshores han d’esperar cinc campanyes per a poder tornar a donar-se d’alta”.

Aquest és un fet que provoca força malestar al sector vitícola, que sumat a la situació de crisi que viu fa que des de JARC es vulguin buscar eines alternatives per tal d’ajustar aquesta despesa al que sigui l’estrictament necessari i solucionar aquesta situació “discriminatòria”.

Nou comentari