VadeVi
La FCAC valora la publicació dels ajuts a les assegurances agràries

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra satisfeta amb la publicació de l’Ordre que aprova les bases reguladores dels ajuts per al foment de l’ús de les assegurances agràries corresponents a l’any 2011. En la convocatòria, publicada aquest dijous al DOGC, el pressupost establert és de 8,8 milions d’euros, que és el mateix import que es va establir inicialment per part del Departament per al 2010.

El passat mes de febrer la FCAC es va reunir amb el director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), per a plantejar la seva proposta en relació amb les assegurances agràries i sobretot la importància, tot i l’actual situació de retallada pressupostària, que es mantingués la partida designada per a aquesta mesura.

“Les assegurances agràries són un instrument bàsic front possibles adversitats climàtiques i un important instrument estabilitzador de rendes, motiu pel qual és necessari seguir fomentant la política de contractació en un moment en què les explotacions agràries es troben en una situació molt delicada a causa de la greu disminució de la seva rendibilitat”, explica Josep Lluís Escuer, responsable d’’Assegurances de la FCAC.

De cara a properes convocatòries, la FCAC considera que cal continuar mantenint, i si cal augmentant, el pressupost assignat a les assegurances com un instrument per al sosteniment de les empreses agràries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa