VadeVi
La Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà es professionalitza sense perdre el caràcter popular

Més de 1000 persones han assistit a la 40a edició de la Festa de la Verema de la Conca de Barberà que s’ha celebrat aquest cap de setmana a l’Espluga de Francolí. Segons ha explicat el president de la DO Carles Andreu, la presència de nombrosos professionals relacionats amb el món del vi d’aquest any ha donat a la fira tingui un caire més professional, un aspecte que es reclama sovint des dels cellers i cooperatives.

“Cada cop més s’intenta donar-li aquest toc professional convidant a enòlegs, sommeliers, experts i restauradors, tot i que queda camí per recórrer”, explica Andreu. Entre d’altres hi han assistit el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, els autors de la “Guia de Vins de Catalunya”, Jordi Alcover i Sílvia Naranjo i el director del VADEVI.cat Joan Nebot. A més, el col·laborador de la Fundació Alícia Albert Rovira ha presentat un projecte sobre els vins dolços de Catalunya i la Conca de Barberà. Segons el director de la Fundació, que va pronunciar una conferència com a convidat d’honor, la gran oportunitat del vi català és associar-lo a la natura, al paisatge i al patrimoni com a valors afegits que en millorin l’acceptació.

Tot i això la Festa de la Verema no perd l’arrel popular ja que la seva raó principal de ser és donar a conèixer els vins de la DO a la població i oferir un espai de contacte i coneixença entre els consumidors i els cellers. Aquest any, en què ha coincidit la 40a edició de la Festa amb el 25è aniversari del Consell Regulador de la DO, hi han participat la majoria de productors de la comarca amb 25 estands.

Un dels actes que més han valorat els visitants de la fira ha estat el tast a cegues, una novetat dins el programa d’actes. El concurs es dividia en tres proves en les que el participant havia d’endevinar la qualitat i característiques dels vins rosat, blanc i negre amb DO Conca de Barberà. Cal destacar, també, la presentació dels vins guanyadors del XXè Concurs de Vins i Caves de la Conca de Barberà, dels cellers Grup Castell d’Or, Gatzara Vins, Vinícola de Sarral i Carlania Celler.


La Festa de la Verema 2010 ha aplegat més de 1000 persones FOTO: DO CONCA BARBERÀ


Latrepitjada de raïm és un dels actes de la festa FOTO: DO CONCA DE BARBERÀ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa