VadeVi
La Festa de la Verema del Bages salva les pluges
  • CA

La plaça Vella d’Artés ha acollit la degustació de vins. Foto: Sussi Garcia

Artés ha tornat a viure la Festa de la Verema del Bages aquest diumenge salvant l’amenaça de pluja i després d’una prèvia d’actes que es va iniciar divendres passat amb la inauguració a Món Sant Benet i el Nocturna Vinum, a diversos locals de Manresa. La festa va continuar dissabte amb la verema solidària a la finca Urpina d’Ampans a Sant Salvador de Guardiola, i ha finalitzat diumenge a Artés.

De bon matí, els actes han començat amb l’intercanvi de plaques de cava seguit de l’11è concurs de fotografia. Com ja és tradicional, s’ha fet el recorregut oficial amb les autoritats del poble encapçalades per l’alcalde Josep Candàliga i han començat les representacions de música i espectacles de carrer. Diversos grups locals han dut a terme les actuacions durant tota la jornada.

El casc antic s’ha omplert de parades de productes artesanals fins arribar a la plaça Vella del poble on hi havien tots els cellers de la DO Pla de Bages on la gent podia degustar els seus vins, i també el pa amb vi i sucre i els tallers de cuina. Com cada any, s’ha pogut aixafar el raïm i baixar fins a les vinyes amb un tractor adornat per a l’ocasió, i els infants han pogut fer el taller artesanal del most.

A la tarda s’ha posat punt i final a la festa. Durant tota la jornada s’ha vist un gran ambient de visitants que com cada any no s’ha volgut perdre cap detall de la festa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa