Trepat, varietat autòctona de la Conca de Barberà Foto: Wolfgang Lendl

Els dies 29 i 30 de juny i 1 de juliol se celebrarà a Barberà de la Conca la tercera edició de la festa del trepat, amb un seguit d’actes per promocionar aquesta varietat de raïm autòctona de la comarca de la Conca de Barberà. Durant els tres dies d’actes hi haurà xerrades, exposicions, visites a vinyes, mostres de vins, tastos i una mostra artística.

El trepat és una varietat autòctona de la Conca de Barberà que dóna vins de bona acidesa i graduació alcohòlica mitjana. Se n’obtenen uns vins negres i rosats i uns vins base per a caves molt personals, amb els quals ha obtingut un gran reconeixement de qualitat, que han permès que la DO Conca de Barberà l’adopti com a exponent de singularitat. És de brotada primerenca i sensible a les gelades de primavera. Poc sensible a malalties criptogàmiques, però sí a la clorosi en terrenys calcaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa