VadeVi
La Festa del Vi de Gandesa, amb les varietats tradicionals

Els raïms tradicionals de la Terra Alta protagonitzen el cartell commemoratiu de la 25a edició de la Festa dle Vi de Gandesa, que se celebrarà del 2 al 4 de novembre. El cartell, que s’ha presentat aquest dimecres, inclou els raïms més comuns a la comarca, és a der les tres garnatxes (blanca, negra i peluda), el macabeu i el samsó, que suposen un 70% de la superfície de vinya acollida a la Denominació d’Origen Terra Alta (DOTA).

La Festa, que enguany arriba al seu quart de segle, afronta el repte de no fer cap pas enrere, tot i la situació de crisi, quant als continguts i qualitat en les dues principals activitats que ofereix el certamen: la Mostra de Vins i la 3a Nit de les Garnatxes blanques. Per això, malgrat la previsible disminució de les ajudes públiques, l’aposta de l’organització no preveu una rebaixa del pressupost. En aquest sentit la Comissió Organitzadora ha destacat que “és de vital importància per a la Festa del Vi que tots els beneficiaris de la potent dinamització econòmica que genera, s’hi impliquin i s’hi sentin partícips”.

L’actriu Belén Fabra (1977, Tortosa) s’ocuparà de conduir la presentació i l’acte de lliurament de guardons del Concurs de Vins amb DO Terra Alta, dos dels actes destacats de la jornada inaugural (divendres, 2 de novembre).
La Festa del Vi a Gandesa va iniciar el seu camí l’any 1987. La Comissió Organitzadora està formada per la Societat Unió Gandesana, l’Ajuntament de Gandesa, el Celler Cooperatiu de Gandesa, i el Consell Regulador DO Terra Alta com a col·laborador tècnic. Aquesta comissió treballa amb la finalitat d’aconseguir una oferta lúdica i cultural que posi l’accent en la qualitat i la singularitat dels vins DO Terra Alta, la riquesa i l’autenticitat de l’entorn, i el treball de la gent, especialment dels productors i elaboradors dels vins.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa