La Festa del Vi a Gandesa, una trobada totalment consolidada amb 23 anys d’història i una alta participació per part dels cellers de la DO Terra Alta, arrenca amb força aquest any. I és que malgrat que la cita no tindrà lloc fins els dies 29, 30 i 31 d’octubre, des d’aquesta mateixa setmana ja es pot consultar el programa, inscriure’s a les diferents activitats i seguir tota l’actualitat de la festa a través de les xarxes socials i la web 2.0. Amb només un parell de dies la pàgina de Facebook de la festa ja ha aconseguit més de 130 admiradors. Des d’aquesta pàgina es poden consultar els cartells de les últimes edicions -inclòs el cartell d’aquest any que ja s’ha presentat en societat- i també algunes fotografies d’altres anys.

Més enllà d’aquesta clara aposta per les tecnologies i la web 2.0, la Festa del Vi de Gandesa, té dues novetats principals. D’una banda, la Primera Nit de les Ganatxes Blanques, una nit de tast dedicada a aquesta varietat tant pròpia de la DO Terra Alta. Es farà la primera nit de la festa a partir de les 11 de nit a la Societat Unió Gandesana. Es tastaran diferents vins elaborats amb garnatxa blanca principalment de la Terra Alta però també de l’Empordà que aquest any és la DO convidada. El tast de vins i les degustacions gastronòmiques que els acompanyen costa 15 euros i per assistir-hi cal inscriure’s prèviament a través de la web de la festa (www.festadelvi.cat).

L’altra novetat important és la jornada professional que s’ha organitzat per complementar la festa i per posar en contacte els productors de vi de la zona amb professionals de la restauració, distribució o difusió de la cultura del vi. Està previst que hi assisteixin sommeliers, enòlegs, distribuidors, comerciants, periodistes i blocaires d’arreu de Catalunya. Cal, també, fer la inscripció prèviament a través de la web, però en aquest cas es tracta d’una activitat gratuïta.

Festa tradicional
A banda d’aquestes novetats, la festa conserva altres activitats com la Festa jove del vi, que arriba a la VII edició, la Missa ofrena vins joves a la Verge de la Fontcalda de diumenge al migdia o el dinar popular de La Clotxa. De fet, aquest dinar popular és l’origen de la festa que es remunta al 1987 quan la Societat Unió Gandesana va impulsar la festa com un reconeixement a la pagesia. L’èxit de la primera edició va donar pas a l’establiment de lligams entre la Societat Unió Gandesana, l’Ajuntament de Gandesa i el Celler Cooperatiu Gandesa, i amb els anys a consolidar una Comissió Organitzadora de la Festa del Vi, participada per totes tres entitats i amb la col·laboració tècnica del Consell Regulador de la DO “Terra Alta”.


La Festa del Vi de Gandesa incorpora les xarxes socials per donar-se a conèixer FOTO: VADEVI.cat


Cartell de la Festa del vi de Gandesa FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa