La Festa del vi de Gandesa bat rècords

La Mostra de Vins va tancar havent servit més de 12.500 degustacions de vins DO Terra Alta, rècord històric

La 24a edició de la Festa del Vi de Gandesa ha esmicolat tots els rècords d’assistència i participació. La pluja del divendres no va impedir que la jornada inaugural comencés amb molt públic i una nodrida representació institucional i empresarial, especialment del sector vitivinícola català.

La presentació de la Festa del Vi i de l’acte d’entrega de guardons del Concurs de Vins amb DOTA 2011, conduïdes per Xavier Graset, van ser un èxit d’assistència i la 2a Nit de les Garnatxes blanques va congregar 400 persones a la sala de premses del Celler Cooperatiu Gandesa, consolidant-se com a la nit emblemàtica del certamen.

La Mostra de Vins ha superat les 12.500 degustacions de vins amb DO Terra Alta dispensades, i la iniciativa gastronòmica de “Les Punxades” també ha gaudit d’una gran acollida, amb 2600 “punxades” servides, elaborades pels diversos restaurants participants i servides pels alumnes de la prestigiosa escola d’hostaleria Via Magna.

Segons l’organització, “quan tothom té clar que les pautes tradicionals de consum de vi han canviat molt en els darrers anys (consum més esporàdic i a la baixa) la Festa del Vi a Gandesa genera un brot verd d’esperança al sector vitivinícola”.

En el comunicat oficial de la festa del Vi de Gandesa es diu que “amb aquest certamen, la Denominació d’Origen “Terra Alta” està demostrant la seva capacitat de convocatòria entre el públic més jove. Gent d’entre 20 i 40 anys, procedents d’arreu de Catalunya, especialment de les Terres de l’Ebre, Tarragona i Barcelona, ha estat el majoritari entre tots els assistents”. També s’hi diu que “cal destacar la creixent presència d’entusiastes del vi, disposats a degustar i gaudir dels més selectes i singulars Terra Alta Garnatxa blanca i Terra Alta”.

La 24a edició de la Festa del Vi conclourà el dimecres amb la celebració de la 2a Jornada Professional a la sala de premses del Celler Cooperatiu Gandesa. Les inscripcions estan obertes a www.festadelvi.cat.


la 2a Nit de les Garnatxes blanques va congregar 400 persones a la sala de premses del Celler Cooperatiu Gandesa FOTO: DO TERRA ALTA

Nou comentari