VadeVi
IV Festa del Vi de Batea, la festa major del vi
  • CA

El conreu de la vinya a Batea està documentat des de l’edat mitjana, al s. XIII, amb els pagaments de delmes als templers i hospitalers. Les porxades que fortificaven la vilaclosa i acollien els mercats en temps passats, seran l’escenari de l’acte central d’una nova edició de la Festa del Vi.

El divendres es donarà el tret de sortida amb una ruta pels diversos establiments de restauració del municipi, on es podran degustar els vins autòctons i punxades ideades per a l’ocasió.

Dissabte a les 18:00h s’inaugurarà la mostra de vins, l’acte principal del certamen ubicat als porxos de la Plaça Major, on cellers de la població i localitats veïnes presentaran el producte estrella de la comarca, fins les 21:30h.

Els vins es podran tastar adquirint un pack de 5 tiquets al preu de 5€, i es podran acompanyar amb un tiquet vàlid per 3 tapes també al preu de 5€. El maridatge es rematarà amb actuacions musicals d’artistes de proximitat: Temps al Temps i Joan Rovira el dissabte, i Montse Castellà i Eric Vinaixa el diumenge.

Els actes es completen amb un tast de vins durant la posta de sol, sobre un paisatge de vinyes, al mirador del Picatxo, organitzat per ViOrigen. També hi haurà la proclamació a mitjanit de la Reina del Vi, seguida del concert gratuït d’Hotel Cochambre a la plaça major fins ben entrada la matinada.

Diumenge al matí, l’espectacle de carrer Les Enfants, per a totes les edats. I per la tarda, reobertura de la mostra de vins amb el mateix funcionament que dissabte, incloent el clàssic concurs de raïms de garnatxa, obert a convilatans i cellers per tal de descobrir qui compta amb el raïm més madur i el de més pes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa