La FEV, a punt per comercialitzar vins de diferents DO amb la mateixa marca

Un moment de la jornada de la FEV

El passat divendres, 15 de juny, es va celebrar al celler Valdesil de la localitat gallega de Vilamartín de Valdeorras la XXVII Jornada de Derecho y Vino, organitzada per la la Federación Española del Vino (FEV), que va treballar entre altres temes la possibilitat d’utilitzar simultàniament la mateixa marca en diverses Denominacions d’Origen després de la sentència del Tribunal Suprem sobre el reglament de la DO Penedès .

La jornada es va concloure amb la intenció d’aprofitar la sentència per “ampliar les possibilitats i diversificació dels cellers espanyols per afavorir la seva estratègia d’internacionalització en l’actual context de crisi del mercat interior”, segons ha difós FEV en un comunicat. Així mateix, es va fer una crida a superar la limitació quant a marques que defensen alguns consells reguladors. La intenció de la FEV, que va ser la part demandant en el litigi per l’article 30 de la normativa de la DO Penedès, és treballar ara en l’aplicació de la sentència i, per tant, possibilitar l’ús de la mateixa marca comercial per a vins procedents de diferents DO.

Al fòrum de debat hi van assistir entre d’altres Pau Roca, Secretari General de la FEV, José Antonio Moreno, Director General de l’Associació Nacional de Defensa de la Marca (ANDEMA), i representants dels principals cellers de l’Estat espanyol, entre els quals hi havia Torres.

Nou comentari