La finca Raventós i Blanc, preparada per esdevenir biodinàmica

Introduir bens a les vinyes és una pràctica comuna a Nova Zelanda i Califòrnia.

La finca Raventós i Blanc de Sant Sadurní d’Anoia, fins al moment 100 per cent ecològica, prepara la seva conversió en finca biodinàmica, amb l’objectiu d’aconseguir vins amb tipicitat única i exclusiva.

En aquesta finca fa sis anys que no s’aporta cap mena d’abonament extern, de manera que la vinya s’alimenta de la descomposició del material vegetal del propi cep i de les herbes de les cobertes. Aquesta mecànica permet crear diversitat de fauna, abonament natural i millora de l’estructura del sòl. En la viticultura ecològica és important el control de producció i vigor per prevenir les malalties dels fongs.

A més, i en la línia de conversió biodinàmica, a partir d’aquest hivern, un ramat de bens pasturarà la finca (pràctica habitual a Nova Zelanda i Califòrnia, foto esquerra), cosa que permetrà substituir part de la sega amb tractor i abonant amb els fems. Aquest canvi se sumarà al dels difusors de feromona per a confondre sexualment la lobesia botrana. És el sisè any que s’aplica aquest tractament ecològic contra aquesta plaga.

Una altra actuació en aquest sentit serà la introducció d’un ramat de cabres que netejarà els boscos del Serral i del Llac durant tot l’any.

Nou comentari