VadeVi
La fira del Vi de Falset arriba a la catorzena edició

Experts i aficionats, amants del vi i professionals del sector. Tothom hi té cabuda a la Fira del Vi de Falset, que l’any passat va batre el seu rècord d’assistència amb 13.000 visitants. Des d’exposicions sobre la vinya i el vi, fins a tastos específics, la mostra de vins i les presentacions oficials de les anyades dels vins del Montsant i el Priorat, passant per la Nit de l’Enologia i la projecció d’una pel·lícula relacionada amb el vi.

La inauguració oficial de la fira no serà fins divendres al matí, però de fet començarà aquest dimecres al vespre amb el tast vertical de vuit anyades de Mas de masos del Celler Capafons-Ossó. La fira acabarà el dilluns 4 de maig amb els tastos per a professionals.

La principal novetat d’aquest any és la deslocalització d’algunes activitats de la fira perquè la festa arribi en d’altres punts de la comarca, més enllà de Falset, i complementar l’oferta. D’una banda el tast de carinyenes que es farà a Porrera divendres al vespre. És la primera vegada que es fa i ja ha esgotat les localitats. D’altra banda, el ja habitual Tast amb Llops que, tot i ser el tercer any que es fa, aquesta vegada per primer cop es farà al mateix poble de Gratallops. També marxen de Falset el Tast de cellers de Torroja del Priorat, que es farà a Torroja, i el Tast de les Mines, que es farà al Museu de les mines de Bellmunt.
[[frase]]
El tast de presentació de l’anyada 2007 de la DOQ Priorat i la DO Montsant serà dissabte al matí i es repetirà el dilluns per als professionals. El tradicional Tast del Decenni, en què es tastaran vins de l’anyada 1999, principalment de la DO Priorat, es farà diumenge al matí. El tast, també tradicional, de vins de la DO Montsant de cinc anyades enrere serà dijous a la tarda. D’altra banda, també dijous a la tarda es farà el Tast de Vins Blans de la Comarca del Priorat, que ja arriba a la novena edició.

Aquest any també es repetirà La nit de l’enologia, novetat de l’any passat organitzada per l’Associació Catalana d’Enòlegs. Aquest sopar inclou una entrega de premis que vol reconèixer la professionalitat i el talent dels enòlegs del país. I el que ja arriba a la tercera edició és La Nit de les Garnatxes, una visita nocturna al celler de Capçanes que permetrà tastar garnatxes de quatre terrers diferents per comprovar-ne l’efecte sobre el vi.

El diumenge al matí, en el marc de la 14a Fira del Vi, se celebrarà una nova edició del concurs de cuina La Cuina del Vi, que té la finalitat de donar a conèixer els plats de la nostra cuina, on un dels ingredients és el vi de la comarca del Priorat. Aquest any, per primera vegada es farà també el concurs La cuina jove del vi, adreçat als participants menors de 30 anys.

Els cellers que faran jornada de portes obertes seran Masroig, Capçanes i Cedó Anguera de la DO Montsant i de la DOQ Priorat Cuil&Giné, Torres Priorat, Sangenís i Vaqué, Mas Perinet, Devinissi, Conreria d’Escala Dei, Vinícola del Priorat, Celler Cecilio, SAbaté, Burgos Porta, Clos de l’Obac.

Per algunes de les activitats cal pagar entrada i fer una reserva. El programa i tota la informació sobre la fira es pot consultar a firadelvi.org.


La novetat d’aquest any és el trasllat d’algunes activitats a d’altres pobles de la comarca FOTO: AJ. FALSET

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa