La Fira del Vi de Falset es fa gran

Una cinquantena de cellers ja han confirmat la seva presència a la divuitena edició de la Fira del Vi de Falset (Mostra dels Vins de les dues denominacions d’origen de la comarca del Priorat), que enguany se celebrarà els dies 4 i 5 de maig. Els divuit anys de la Fira (la seva majoria d’edat) confirmen la seva bona salut, convertida en tot un referent popular i professional que atreu curiosos i experts d’arreu del món.

Una fira que enguany fa un pas endavant en involucrar el sector vitivinícola, en major mesura, en l’organització. Així, per exemple, aquest any, són les dues denominacions d’origen de la comarca (DOQ Priorat i DO Montsant) les organitzadores del prestigiós Tast de Professionals.

Tot i que els primers actes de la Fira del Vi s’han previst per al dia 26 d’abril, el gruix d’activitats i la Fira en si mateixa tindran lloc entre el divendres 3 de maig i el dilluns 6 de maig. Serà durant el dissabte 4 i diumenge 5 de maig que el carrer Miquel Barceló (l’antiga carretera N-420 al seu pas per Falset) acollirà els cellers expositors (una cinquantena, a falta que s’acabi el termini definitiu d’inscripcions d’aquí a uns dies).

Un any més, Falset segueix sent el centre neuràlgic de la Fira, però els diferents pobles de la comarca organitzen actes de tota mena durant el primer cap de setmana de maig. És el cas, per exemple, de Torroja, Porrera, Gratallops i Bellmunt. Els tastos de vins oberts a tothom seran continus durant el primer cap de setmana de maig i, finalment, el dilluns dia 6 de maig, tindrà lloc el prestigiós Tast dels Professionals, on enguany es presentaran els vins de l’anyada 2011.

“Aquests divuit anys han estat molt importants tant per la Fira com per Falset i la comarca del Priorat perquè entre tots plegats hem aconseguit crèixer i bastir un projecte que s’ha guanyat l’atenció i l’interès del món del vi”, en opinió de Jordi Puxeu, alcalde de Falset i durant anys al capdavant de la Fira. La venda de tiquets i l’atracció de professionals del món del vi va batre l’any passat tots els rècords des que la Fira va començar-se a organitzar el 1996, quan encara eren pocs els que, obertament, parlaven del boom vinícola de la comarca del Priorat i quan la DO Montsant encara no havia estat constituïda (enguany celebra el seu onzè aniversari).

El programa complet i el llistat de cellers participants es pot consultar a: www.firadelvi.org

Nou comentari