La fira Vijuny es reinventa

Els propis membres de l'organització seran els encarregats de donar a tastar els vins en representació dels cellers participants

Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, responsables de la Fira, a la inauguració del Vijuny 2012. Foto: J.P.

La segona edició de la fira de vins Vijuny, que es durà a terme al Mercat de Santa Caterina el cap de setmana del 31 de maig al 2 de Juny, es presenta enguany amb un model diferent al que estan acostumats tant els cellers com els consumidors. S’ha seleccionat 12 professionals del vi entre els quals l’equip de La Guia de Vins de Catalunya, que seran els encarregats de representar tots els cellers participants i d’atendre els assistents a la Fira. Amb aquesta proposta es pretén oferir al públic assistent el millor assessorament possible i estalviar als cellers els costos addicionals de desplaçament, personal i dietes.

Les carpes estaran dividides en tres blocs i els vins i caves ordenats per Denominacions d’Origen per fer més fàcil l’orientació dels visitants. En el bloc central hi haurà sis paradistes del Mercat de Santa Caterina que oferiran diversos productes gastronòmiques per acompanyar les copes de vi. Hi haurà botifarres, mini hamburgueses de diferents sabors, chupa chups d’olives, croquetes variades i un assortiment de fruites i tomàquets.

Es posaran a la venda dos tipus d’entrades, una a 10€ que inclou copa Riedel i 5 tiquets que es bescanviaran tastos dels diversos vins que hi haurà a la Fira, i una altra amb només quatre tiquets de tast a 5€ per als que vulguin tastar més vins sense acumular més copes.

L’organització de Vijuny diu que “som conscients de la situació que estem patint, i per això els usuaris es trobaran vins a un preu d’ 1 tiquet fins a 5 tiquets. L’amplitud de l’oferta està pensada per que es puguin tastar tots tipus de vins des de els més assequibles que serviran per corroborar que hi ha grans vins a preus molt raonables, i una oferta de vins d’alta gamma per tal de poder assaborir una copa a un preu contingut”.

L’equip de Vijuny comentarà alguns vins per sistema de megafonia, per tal que el públic pugui conèixer alguns detalls afegits al tast estricte. Aquests comentaris també poden venir dels propis elaboradors que vulguin passar per la fira i agafar el micròfon per explicar els detalls més secrets del vi que presentin.

A la presentació, l’equip organitzador ha assegurat que el Vijuny és “un Festival de Vi Català pensat per a tots els públics, per que el vi català ha de seguir apropant-se al consumidor. El patrimoni vinícola, la vida de molts pagesos, la presència de grans i petits cellers al mercat propi i l’obertura que s’està fent a mercats exteriors per tal de mantenir llocs de treball i la nostra cultura, el que ens és propi, s’han de seguir posant en valor tantes vegades com calgui, tot fent pujar el consum intern”.

A l’edició d’enguany hi participaran més de 70 cellers que presentaran 200 referències. L’horari del Vijuny serà de 16h a 21h el divendres 31 de Maig, i d’11h fins a les 21h. els dies 1 i 2 de juny.

Nou comentari