La Fou Els Amelers triomfa entre les garnatxes del món

El vi de la DO Terra Alta del Grup Roqueta s'emporta una de les nou medalles de Gran Or

Un moment de la conferència en la que, en representació dels vins catalans, hi han participat Núria Ruiz per part de l’Associació Vinícola Catalana i Joan Ignasi Domènech, de Vinyes Domènech, en representació de l’associació Terra de Garnatxes. Foto: Núria Ruiz (AVC)

A la primera edició del concurs Garnatxes del Món, que s’ha celebrat aquest dijous 24 de gener a Perpinyà, el vi La Fou Els Amelers 2011, en la seva primera anyada al mercat, s’ha emportat una de les 9 medalles de Gran Or, que majoritàriament -cinc de nou- han anat a parar a vins nordcatalans de la DO Ribesaltes.

Durant tot el matí els membre del jurat, format per 80 experts, prescriptors, professionals del vi procedents de diversos països, Catalunya, França, Espanya, Itàlia, Alemanya, Suïssa, Bèlgica, Anglaterra, Estats Units i Austràlia, entre els quals, el director de VADEVI.cat, Joan Nebot, han tastat els més de 350 vins participants.

Després de dinar, representats de diversos territoris on s’hi elaboren vins de garnatxa han fet una conferència en la que han explicat les peculiarietats dels seus terrers i com s’hi desenvolupa la garnatxa. En representació dels vins catalans, hi han participat Núria Ruiz per part de l’Associació Vinícola Catalana, i Joan Ignasi Domènech, de Vinyes Domènech, en representació de l’associació Terra de Garnatxes.

Fins el vespre, l’organització no ha acabat el recompte de les puntuacions i ha pogut fer públic els resultats. Dels 40 vins que hi han participat procedents de Catalunya Sud, 13 han estat guardonats. Els vins més premiats han estat els nord-catalans, amfitrions del concurs, i amb el nombre de referències presentades més alt.

Els vins premiats procedents del Principat han estat:

Gran Medalla d’Or

La Fou els Amelers 2011. DO Terra Alta.

Medalla d’Or

La Basseta 2010. Celler Mas Alta. DOQ Priorat

La Creueta d’Scala Dei 2010. Celler Scala Dei. DOQ Priorat.

Señora Carmen 2010. Vins del Tros. DO Terra Alta.

Medalla de Plata

Cabrida Garnatxa Vinyes Velles 2010. Celler de Capçanes. DO Montsant.

Castell de Falset Garnatxa Blanca 2010. Agrícola Falset-Marçà. DO Montsant.

Coma Vella 2008. Viticultors Mas d’en Gil. DOQ Priorat.

Diorama Garnatxa Blanca 2011. Bodegas Pinord. DO Terra Alta.

Dom Elias 2011. Vinícola de Gandesa. DO Catalunya.

Etim Verema Tardana 2011. Agrícola Falset-Marçà. DO Montsant.

Finca Viladellops 2009. Viladellops Vinícola. DO Penedès.

Furvus 2011. Vinyes Domènech. DO Montsant.

Tosalet Vinyes Velles 2011. Vinnico Export. DOQ Priorat.

Nou comentari